Ttela

Svensson levererade – trots klara förlusten

Att släppa in åtta mål i samma match är sällan en höjdare som målvakt, men Anton Svenssons insats mot Villa Lidköping övertygade trots allt. 23-åringen har tagit chanserna han fått den här säsongen. – Det måste man göra när man har Kimmo (Kyllönen) framfö

- Adam Andersson

Han stod en halvlek mot Västerås SK på hemmaplan, stod hela matchen mot mästarlage­t på bortaplan och när Villa Lidköping gästade Arena Vänersborg under fredagskvä­llen fick Anton Svensson chansen på nytt.

23-åringen har i huvudsak agerat reservmålv­akt den här säsongen, men när han väl spelat har det oftast varit högklassig­t motstånd på andra sidan.

– Det är tuffast möjliga, men det är roligt också, för då får man mycket avslut mot sig. Det är bra för att komma in i det igen, säger Anton Svensson.

Återigen visade han också att IFK Vänersborg har ett bra alternativ bakom Kimmo Kyllönen. Även om Villa Lidköping vann derbyt enkelt och gjorde hela åtta mål framåt så berodde det inte på bristfälli­gt målvaktssp­el hos hemmalaget.

Svensson höll snarare ned Villas siffror i perioder och gjorde även en riktig tv-räddning när han rånade Villas Johan Löfstedt på en fullträff i bortre krysset i den andra halvleken.

– Då fick man sträcka ut lite (skratt). Det är alltid skönt att göra räddningar och speciellt nu när man inte spelat på så länge. Det kändes som en godkänd insats trots åtta mål bakåt. Man måste ta chanserna man får. Det måste man göra när man har Kimmo (Kyllönen) framför sig, säger Svensson som fick beskedet att han skulle spela under torsdagen.

Med sju raka förluster i bagaget ska IFK Vänersborg nu bege sig upp till tabelljumb­on IFK Rättvik för att försöka stoppa blödningen.

En seger mot Anton Svenssons tidigare lagkamrate­r är högst nödvändigt.

– Det känns som att vi hittat vår defensiv och sedan får vi ta med oss det tryck vi har på Villa offensivt i andra halvlek. Då ska det nog gå vägen det här, det tror jag. Det hade varit skönt med två poäng på tisdag. Rättvik är starka defensivt så det gäller att vi också är det och sedan kan göra några framåt, säger Anton Svensson.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Anton Svensson fick jobba hårt i Ifk-målet.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Anton Svensson fick jobba hårt i Ifk-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden