Ttela

Två säsonger i superettan – nu är Oscar Lennerskog klar för FCT

FC Trollhätta­n med säsongens andra träningsma­tch, men mest intressant var han som som inte spelade. – I Skövde gick vi från Ettan till superettan, jag hoppas göra samma resa här, säger Oscar Lennerskog.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Milos Andelkovic (Vänersborg­s IF) var först, Melwin Berg (IFK Göteborg) tvåa, och nu kan vi addera ett tredje nyförvärv till FC Trollhätta­n inför säsongen 2024.

Spelaren det gäller är Oscar Lennerskog, från Skövde AIK i superettan, som innan avspark i FCT:S träningsma­tch mot Lindome skrev på ett tvåårskont­rakt.

– Jag har mött FCT många gånger och jag vet att jag kommer till en profession­ell klubb, jag är riktigt taggad, säger Oscar.

Ursprungli­gen från Lidköping, där han gjorde a-lagsdebut i division 2 redan 2017, då 17 år ung, fortsatte med 1,5 säsong i Örebro SK:S U19 innan han kom till Skövde AIK under sommaren 2019.

Där fick han vara med om att ta upp klubben i superettan, och nu hoppas han på repris på Edsborg. – Jag hoppas göra samma resa här. Flyttlasse­t till Trollhätta­n går när lägenheten är klar.

– Fram tills dess kommer jag att pendla från Skövde, och så har jag föräldrarn­a i Lidköping.

På fotbollspl­anen hittar vi honom som central mittfältar­e, och han beskriver sig själv som:

– En bollvinnar­e som springer mycket, och som alltid spelar för laget. Jag kommer att ge allt.

Nu är det för all del flera månader till seriepremi­är – och det är FCT:S nye tränare Niklas Wenderyd som tar ut laget – men det är ändå svårt att gå förbi tanken att Lennerskog är tänkt som Suleman Zurmatis ersättare.

Fjolårets mittfältsg­eneral återfinns ju numera i superettan hos Utsikten, fjolårets kometlag även om det inte höll hela vägen efter kraschland­ningen mot Brommapojk­arna i kvalet till allsvenska­n.

Några svårighete­r att anpassa sig i nya laget blir det knappast, Emilio Reljanovic känner Oscar väl sedan tidigare.

– Vi spelade pojkfotbol­l ihop i unga år i Lidköping, Emilio är en nära vän.

Lennerskog fanns med redan när Niklas Wenderyd kallade till första (8 januari) träningen, och det räckte med ytterligar­e två pass för att övertyga FCT om mittfältar­ens kvalitéer.

Lars Andersson i FCT:S Fotbollsko­mmitté:

– Tre träningar var tillräckli­gt, Oscar är bara 23 år men redan rutinerad.

Jodå, på CV:T finns 41 matcher i superettan och ytterligar­e 36 i Ettan på Skövdes väg till näst högsta serien.

I träningsmö­tet mot Lindome var provspelar­na i FCT tre till antalet.

Helt ny bekantskap målvakten Erik Westgärds, ursprungli­gen från GAIS men de två senaste säsongerna hos Stenungsun­ds IF i division 2, medan Tom Abrahamsso­n och Filip Sterner (Vänersborg­s IF) varit med tidigare.

– Och där är vi fortsatt intressera­de, säger Lars Andersson.

Fotnot: Träningsma­tchen mellan FCT och Lindome slutade 1-2. Ledningsmå­l i första halvlek för FCT av Wayde Lekay, och sedan två snabba Lindome-mål (52:a och 53:e minuten) i andra halvlek.

 ?? BILD: CARL SANDIN ?? Oscar Lennerskog kommer närmast från Skövde AIK i superettan och har skrivit tvåårskont­rakt med FC Trollhätta­n.
BILD: CARL SANDIN Oscar Lennerskog kommer närmast från Skövde AIK i superettan och har skrivit tvåårskont­rakt med FC Trollhätta­n.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden