Ttela

Grannen: ”Trodde det var en åsksmäll”

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

Den kraftiga explosione­n tidigt på tisdagsmor­gonen väckte grannarna i idylliska Alviken. – Jag vaknade i natt och trodde det var en åsksmäll. Hundvalpen vaknade också, då den är lite skotträdd, men sedan somnade vi om båda två, säger en närboende som vi möter utanför polisens avspärrnin­gar.

Alviken är ett bostadsomr­åde vid Siviken i Frändefors med vacker utsikt över sjön Stora Hästefjord­en.

– Vi har bott här i 30 år. Det är ett väldigt lugnt och trevligt område, säger Hans Bergström.

När han tog morgonprom­enaden med sina två hundar stod det polisbilar utanför ett av husen han passerade.

– Under natten sover jag tungt och hörde ingenting. Hundarna har säkert skällt, säger Hans Bergström.

” Vi grannar brukar sms:a varandra när något händer. Jag fick ett sms om händelsen i morse så jag visste vad som inträffat.

Hans hus ligger drygt 200 meter från den avspärrade bostaden där explosione­n skedde strax efter klockan 05 på morgonen. Polisen utreder allmänfarl­ig ödeläggels­e och nationella bombskydde­t har varit på plats.

– Vi grannar brukar sms:a varandra när något händer. Jag fick ett sms om händelsen i morse så jag visste vad som inträffat. Ungefär hälften här ute är sommarstug­or och hälften av oss bor året runt, säger Hans Bergström.

En annan granne berättar att smällen hade hörts av boende på andra sidan viken.

Hur känner du när något sådant inträffar i Siviken?

– Jag är rätt lugn och det är ett lugnt område. Jag tror inte att något sådant kommer att hända här igen, säger Hans Bergström medan han tittar på poliserna från Nationella bombskydde­t som noga letar spår på bostadens altan.

De flesta som bor i området permanent var på jobbet under tisdagsför­middagen.

– Vi är några pensionäre­r som är kvar här på dagarna, säger ytterligar­e en granne som inte heller vaknade av smällen vid 05-tiden.

Det gjorde däremot en kvinna som bor lite längre bort. Vi möter henne när hon är ute och rastar sin lilla hundvalp.

– Jag vaknade i natt och trodde det var en åsksmäll. Hundvalpen vaknade också, då den är lite skotträdd, men sedan somnade vi om båda två. När min sambo åkte till jobbet tidigt på morgonen skickade han bilder till mig på polisbilar­na som stod utanför huset som spärrats av.

Även kvinnan har haft sms-kontakt under förmiddage­n med flera andra närboende som hade hört den kraftiga smällen under morgonen.

 ?? BILD: NIKLAS JOHANSSON ?? Hans Bergström bor i närheten av detonation­en som skedde på tisdagsmor­gonen i Siviken i Frändefors.
BILD: NIKLAS JOHANSSON Hans Bergström bor i närheten av detonation­en som skedde på tisdagsmor­gonen i Siviken i Frändefors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden