Ttela

Polisen: Gärningsma­nnen kan ha en skada i ansiktet

- Sara Karlsson sara.karlsson@ttela.se Kajsa Lecander kajsa.lecander@ttela.se 0520-42 26 00

Ingen har gripits efter det misstänkt grova våldtäktsf­örsöket i Strömslund i går. Polisen letar efter gärningsma­nnen och ber allmänhete­n höra av sig om tips. – I samband med att kvinnan som utsattes gjort motstånd så kan det ha uppstått en eventuell skada i förövarens ansikte, säger Fredrik Brax på polisen.

Det var mitt på dagen, vid 13-tiden, som en kvinna utsattes för ett försök till grov våldtäkt vid Forngården i Strömslund i Trollhätta­n.

Kvinnan som är 35-årsåldern blev överfallen av en ensam gärningsma­n, men lyckades slå sig fri. Därefter larmades polisen som drog igång ett stort sökpådrag efter gärningsma­nnen. Helikopter, hundar och flera patruller sökte efter förövaren.

– Om en kvinna som blir attackerad så, då gör vi allt vi kan för att gripa en gärningsma­n. Då tar vi i så mycket vi kan från början, säger Fredrik Brax, chef över grova brott på polisen i Trollhätta­n.

Men sökandet blev resultatlö­st. På tisdagsför­middagen var ännu ingen gripen.

Polisen har signalemen­t på mannen men vill inte gå ut med dem just nu.

– Anledninge­n till att vi väntar att gå ut med signalemen­t är just eftersom vi under dagen vill höra och prata med boende i området om deras iakttagels­er och vi vill att de ska få en ofärgad bild, säger han och fortsätter:

– Däremot kan man säga att i samband med att kvinnan som utsattes gjort motstånd så kan det ha uppstått en eventuell skada i förövarens ansikte.

Våldtäktsf­örsöket beräknas för grovt, men varför det är så vill inte polisen gå in på. P4 Väst rapportera­r dock att gärningsma­nnen ska ha använt någon typ av tillhygge, en uppgift som Fredrik Brax inte vill kommentera.

Behöver man vara orolig?

– Jag tänker att man ska vara observant iallafall, men vi vill inte mana till oro, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden