Ttela

Polisen: Mannen var ute och cyklade när han föll i vattnet

- Sara Karlsson sara.karlsson@ttela.se

En man i 20-årsåldern dog efter att ha fallit i vattnet i Vargön i fredags. Enligt polisen var den unge mannen ute och cyklade när han ofrivillig­t hamnade i vattnet. Nu försöker man kartlägga hans sista tid.

Det var i fredags kväll som ett stort räddningsp­ådrag drog igång vid bron mellan Vänersborg och Vargön. Detta efter att polis och räddningst­jänst larmades om att en yngre man fallit i vattnet, som är väldigt strömt.

Såväl drönare som helikopter och dykare från Göteborg var inblandade i insatsen. Senare på kvällen berättade räddningst­jänsten att de funnit mannen. Han fördes till sjukhus, men på lördagsför­middagen meddelade polisen att han avlidit.

Polisen har inlett en dödsfallsu­tredning. Man misstänker i nuläget inget brott. Teorin är att den unge mannen var ute och cyklade innan han föll i vattnet. De tror inte att han hamnade i vattnet frivilligt.

– Vi har inget som tyder på det, som det ser ut nu verkar det ha varit någon form av olycka, säger Matias Hasselströ­m på polisen.

Den rutinmässi­ga dödsfallsu­tredningen innebär att polisen nu försöker kartlägga mannens sista tid i livet.

– Vi söker efter vittnen och tittar om det finns några övervaknin­gskameror som kan ha fångat honom innan, eftersom vi tror att han var ute och cyklade. Vi pratar med personer som kan ha varit i kontakt med honom innan det hände eller som kan ha träffat honom. Vi försöker få en bild av vad som hände, säger Matias Hasselströ­m.

Kroppen ska obduceras av Rättsmedic­inalverket, för att se om det finns några skador på kroppen och för att kunna utesluta att något brott har begåtts. Enligt Hasselströ­m kan det dröja någon månad innan man har alla svar.

 ?? BILD: ERIK ZIENAU ?? Polisen tror att mannen ofrivillig­t hamnade i vatttnet i fredags.
BILD: ERIK ZIENAU Polisen tror att mannen ofrivillig­t hamnade i vatttnet i fredags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden