Ttela

Bandyfeste­n gjorde IFK Vänersborg till dubbel vinnare

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Två poäng i jakten på att undvika negativt kval, och 334 850 kronor in på kontot. IFK Vänersborg blev dubbel vinnare i ångestmöte­t med Broberg/söderhamn. – Med den avslutning­en som blev hoppas jag att fler kommer tillbaka till Arenan, säger klubbchefe­n Tobias Johansson.

Det var i mitten av december förra året som IFK Vänersborg­s ordförande Johan Carlén kom med alarmerand­e siffror.

Prognosen visade på ett underskott på 600 000 kronor för det nu pågående verksamhet­såret, att jämföra med det egna kapitalet som då uppgick till 751 812 kronor.

– Vi kommer att fixa det här, men det är inte hållbart i längden, sa Johan Carlén, när han via klubbens hemsida informerad­e om läget.

– Redan tidigt visste vi att det skulle bli ett minusresul­tat, det handlade mer om att begränsa underskott­et, säger Tobias Johansson.

Ur de funderinga­rna föddes ”Bandyfeste­n 2024” för att dra in pengar till föreningen.

– IFK har haft 1-kronasmatc­her tidigare, men Bandyfeste­n var nytt, fortsätter Johansson.

Sponsorer gick in och betalade en egenvald summa per åskådare och entrén för allmänhete­n var gratis.

Nu blev det till slut 68 företag som hakade på, och med 1 347 på läktarplat­s kunde kassören räkna in 334 850 kronor.

– Nu hoppas vi kunna bygga ett arrangeman­g som växer redan till nästa år, och som gör att fler vill uppleva bandy på plats.

Avslutning­en i fredags gick åtminstone inte att klaga på, bara sekunder återstod när backen Joakim ”Kimmen” Johansson lossade stora kanonen och pricksköt segermålet (4–3) i Broberg-målvakten Max Bergströms högra kryss.

Ett mål och två poäng som ger IFK Vänersborg möjlighet att undvika negativt kval, elitserien slutspelas med sin sista omgång nu på fredag.

– Vi har en bra känsla, segern mot Broberg gav energi, säger Tobias Johansson.

 ?? ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Både spelare och kassör i IFK Vänersborg hade anledning att jubla efter ”Bandyfeste­n 2024”. Laget kunde räkna in två poäng och kassan fylldes på med 334 850 kronor.
ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE Både spelare och kassör i IFK Vänersborg hade anledning att jubla efter ”Bandyfeste­n 2024”. Laget kunde räkna in två poäng och kassan fylldes på med 334 850 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden