Ttela

Oddevold lånar ut Karl Svensson till Melleruds IF

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Karl Svensson har både haft en sjukdoms- och skadedrabb­ad första säsong i IK Oddevold. Nu lånas han ut från den nyblivna superettan klubben–och gör comeback i Melleruds IF. – För vår del är det superbra. Det är ett jättefint tillskott, säger tränaren Markus Svensson.

Det var inför den gångna säsongen som Karl Svensson tog det stora steget när han värvades från Melleruds IF direkt till det tippade topplaget i ettan södra, IK Oddevold.

Ett byte som slutade med att Svensson fick vara med om ett avancemang till superettan, men där säsongen också blev en stor utmaning för honom själv.

Karl Svensson drogs både med sjukdomspr­oblem och skadebekym­mer, vilket höll honom borta från både träningspl­anen och matchplane­n under långa perioder.

Inför säsongen 2024 är tanken att 21-åringen ska få mer speltid för att varva upp igen – och då har han lånats ut från Oddevold för en comeback i Melleruds IF.

– Han har haft en tuff säsong så han har känt att han vill börja om litegrann. Det är fortfarand­e två år kvar på kontraktet med Oddevold så det är nog inte fel att komma hem. För vår del är det superbra. Det är ett jättefint tillskott, säger Mif-tränaren Markus Svensson som också är pappa till Karl. Även om han varit mycket skadad har han säkert fått med sig en del från året med Oddevold, eller?

– Ja, på det man sett redan nu så är det skillnad. Han har kommit med mycket idéer också och har tagit ett steg som person, så det ska bli spännande, säger Markus Svensson.

Melleruds IF kvalade upp mot division 3 den gångna säsongen, men tog sig inte hela vägen dit. Till i år ser truppläget aningen tunnare ut sett till numerären, men spås bli minst lika slagkrafti­gt.

– Det är en liten, men bra trupp vi har. Vi är 19 man och har ytterligar­e två som är långtidssk­adade. Vi är lite för få kanske, men har några U19-killar som ser fina ut som vi vill använda också och ge chansen, säger Markus Svensson.

Bland de spelare som kommit in i truppen till i år ser Mif-tränaren bland annat fram emot att se vad 19-årige Mohammad Nour som värvats in från Säffle kan åstadkomma.

– Han ser jättefin ut. Det är en ung, kvick och teknisk kille som känns spännande. Känslan är inte att vi kommer vara svagare än förra året, säger Markus Svensson.

Fotnot: Karl Svensson gjorde fem mål och tio assist från sin ytterposit­ion när han senast spelade i Melleruds IF säsongen 2022.

 ?? ARKIVBILD: ERIK WEIEFORS ?? Pappa Markus Svensson och sonen Karl Svensson återförena­s nu i Melleruds IF när 21-åringen lånas dit från IK Oddevold.
ARKIVBILD: ERIK WEIEFORS Pappa Markus Svensson och sonen Karl Svensson återförena­s nu i Melleruds IF när 21-åringen lånas dit från IK Oddevold.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden