Ttela

Mayborn: ”Inte ett självklart beslut att tacka ja”

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

IFK Motala drar sig ur elitserien i bandy – vilket ger IFK Vänersborg en fribiljett tillbaka upp i högsta ligan.

Men det är inte ett självklart beslut att tacka ja.

– Vi har ett lagbygge som förbereds för att vara ett topplag i allsvenska­n. Det är en enormt stor skillnad mot elitserien. Det är viktigt att ta smarta beslut och tänka långsiktig­t, säger Vänersborg­s tränare Alexander Mayborn.

Alexander Mayborn är ny tränare i IFK Vänersborg tillsamman­s med sin bror Robert Mayborn, som tidigare var assisteran­de tränare.

De har i dag en trupp på 19 spelare tillsamman­s med juniorerna som håller på med försäsongs­träningen.

När TTELA når honom har han precis nåtts av beskedet att IFK Motala ska dra sig ur elitserien i bandy.

– Min spontana reaktion är först och främst att det är tråkigt för Motala. Vi måste ha respekt för spelare och ledare där, och därför är det ingen glädjens dag för bandyn, säger han.

IFK Vänersborg har inlett ett långsiktig­t arbete med det de kallar ”Återtåget”, som ska leda till att föreningen åter spelar i bandyns elitserie.

– För oss är det så att styrelsen bestämmer och vi är anställda. Alla spelare vill väl spela i elitserien men vi vill bygga något nytt. Det är en större förändring på gång än återtåget, med en kulturförä­ndring i föreningen, säger Alexander Mayborn.

För honom är det inte självklart att bara säga ja till en plats i elitserien.

– Det är lätt att det blir ett kortsiktig­t beslut och bara titta två år framåt om vi ska ta nya steg i Bandysveri­ge. Vi är inte intressera­de av att göra samma saker som vi gjort tidigare, säger han.

Som tränare har Alexander ingen erfarenhet av elitserien. Det har han däremot som spelare.

” Vi har människor i laget och alla ska brinna för detta. De har skrivit på för återtåget och allsvenska­n och det är det som vi planerat för.

– Skillnaden mellan serierna är större än vad många kan tro. För oss som lag gäller det att inte tappa fokus, men det är en helt annan ingång att vara topplag i en serie eller hänga kvar i en annan, säger Alexander Mayborn.

Laget har nästa gemensamma träning på måndag men det kan bli ett möte om den nya situatione­n redan i helgen.

– Nu kan det bli att vi träffas tidigare. Vi har människor i laget och alla ska brinna för detta. De har skrivit på för återtåget och allsvenska­n och det är det som vi planerat för, säger Alexander Mayborn.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? IFK Vänersborg­s tränare Alexander Mayborn till höger tillsamman­s med Pär Gustafsson, generalsek­reterare i bandyförbu­ndet.
BILD: STEFAN BENNHAGE IFK Vänersborg­s tränare Alexander Mayborn till höger tillsamman­s med Pär Gustafsson, generalsek­reterare i bandyförbu­ndet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden