Ttela

Första fullträffe­n för Melwin Berg

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Han har tagit mer och mer plats sedan han anslöt till FC Trollhätta­n – och nu syns det även i protokolle­t. I derbyt mot Ljungskile gjorde Melwin Berg sitt första division 1-mål i Fct-tröjan.

– Man går alltid och väntar på första målet. Nu hoppas jag att det kommer mer, säger Berg.

Det var till den här säsongen som Halvorstor­ps Is-produkten Melwin Berg värvades till FC Trollhätta­n. Han gjorde det efter ett antal år i IFK Göteborgs akademi för att nu ta sig an seniorfotb­ollen.

Den kvicke 20-åringen har också fått en hel del förtroende av Fctmanager­n Niklas Wenderyd under säsongsinl­edningen – och det börjar ge utdelning.

Det var alldeles i inledninge­n av den andra halvleken i derbyt mot Ljungskile SK som en boll slogs i djupet mot Melwin Berg. När försvaret låg lite på efterkälke­n fanns både ytorna och tiden för Fct-spelaren som då inte skulle göra några misstag.

3–0-målet kändes dels avgörande för matchen, men det var också hans första i seriespel för FC Trollhätta­n.

– Jag tänkte först att jag skulle hamna offside för att bollen aldrig kom, men jag fick vänta in den lite och till slut kom den. Då var det bara att skjuta lågt i bortre och målvakten såg bollen väldigt sent, säger Melwin Berg.

Han fortsätter:

– Det var väldigt skönt. Man går alltid och väntar på första målet, så det är en skön känsla när det kommer. Jag hoppas att det kommer mer, säger Berg.

Det gäller så klart inte bara honom själv. Mer vill han också ha från laget som nu äntligen börjat få lite fart på poängprodu­ktionen i ettan södra.

– Nu slipper man komma med sådan tyngd på axlarna som vi gjorde efter de första matcherna. Det är skönt att veta att vi kan spela fotboll och att det funkar, men det gäller också att vara ödmjuka. Vi vet att det inte gick bra i början och att man inte kan slappna av i någon match, så det är bara att köra på, säger Melwin Berg.

” Man går alltid och väntar på första målet, så det är en skön känsla när det kommer.

Melwin Berg

 ?? ?? Melwin Berg gjorde sitt första Fct-mål i ettan södra i derbyt mot Ljungskile.
Melwin Berg gjorde sitt första Fct-mål i ettan södra i derbyt mot Ljungskile.
 ?? BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? FC Trollhätta­n fick fira vilt under onsdagskvä­llen efter att ha kört över Ljungskile med hela 5–1.
BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N FC Trollhätta­n fick fira vilt under onsdagskvä­llen efter att ha kört över Ljungskile med hela 5–1.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden