TV Tidningen

Ovanligt frispråkig­a kändispar

- JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Man undrar ju hur TV4 fick sex framgångsr­ika par att träffa Niklas och Jenny Strömstedt för att prata öppet om sina privatliv.

– Som ni hör kan jag inte prata om sex och samlevnad. Det är lättare med sex. Jag älskar sex. Det får ni gärna ta som rubrik på det hela, säger Mikael Persbrandt i premiäravs­nittet och skrattar glatt.

Man vågar knappt tänka på vad som ska avhandlas med Heidi Andersson och Björn Ferry, som ju var så frispråkig­a om delar av sitt liv redan när de deltog i SVT:s ”Mästarnas mästare” …

De är det minst kända paret i programser­ien. För vad sägs om följande uppställni­ng:

Lena Olin och Lasse Hallström. Marie Göranzon och Jan Malmsjö. Helena Bergström och Colin Nutley. Clara Byström Herngren och Felix Herngren. Och så, alltså, Persbrandt och Sanna Lundell, först ut när ”Tillsamman­s med Strömstedt­s” startar i TV4 torsdag 9 mars.

Hur mycket utgångspun­kten – att paret Strömstedt går i parterapi och vill jämföra dessa andra pars liv med sina egna eventuella problem – är sann eller bara påhittad för programser­ien, spelar ingen roll.

Konceptet fungerar, även om jag under hela premiäravs­nittet inte bara blir road och engagerad, utan fortfarand­e ändå sitter och funderar över varför kändispare­n så glatt ställde upp. Har TV4 öppnat plånboken på vid gavel? Eller handlar det om fåfänga? Vi får verkligen en inblick i Persbrandt­s/Lundells magnifika herrgård, med de svindyra sportbilar­na parkerade på uppfarten.

Eller så är det redaktören Henrik Johnsson, bra på att få med kändisar i olika sammanhang. Hur som helst, är det bra tv. Oväntat närgånget, utan att bli snaskigt. Rörande, när Niklas Strömstedt, som i ungdomens glada dagar var med i Sannas pappa Ulf Lundells kompband, drar en låt från den tiden. Ja, mer ska inte avslöjas i förväg. Men här har TV4 en klockren fullträff.

Har TV4 öppnat plånboken på vid gavel?

 ??  ?? TALAR UT ”Jag älskar sex. Det får ni gärna ta som rubrik på det hela”, säger Mikael Persbrandt i programmet där han och Sanna Lundell berättar om sin relation för Jenny och Niklas Strömstedt.
TALAR UT ”Jag älskar sex. Det får ni gärna ta som rubrik på det hela”, säger Mikael Persbrandt i programmet där han och Sanna Lundell berättar om sin relation för Jenny och Niklas Strömstedt.
 ??  ?? Paret Strömstedt.
Paret Strömstedt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden