TV Tidningen

”Accepterar inget annat än vinst”

är van vid att själv ha total kontroll över sina skidsteg. Men när hon glider ut på ”Let’s dance”-golvet är det inte bara hon som bestämmer takten.

- Emelie Isacsson/ TT abtv@tt.se

– Jag vill gärna ha kontroll och jag måste lära mig att slappna av mer. Det handlar om att komma in i musiken och våga ta ut svängarna, säger före detta alpina skidåkaren Anja Pärson.

I ”Let’s dance” blir hon drillad av danspartne­rn

Calle Sterner, som är tillbaka efter två års paus från programmet. Han beskriver Anja som väldigt kul att dansa med.

– Hon har kroppskont­roll och ett jäkla driv. Eftersom hon har hållit på med en idrott så intensivt har hon den rätta mentalitet­en, säger han.

Har dansat bugg

Det har gått bra för flera idrottare i tidigare omgångar av ”Let’s dance”, bland andra

Anton Hysén och Ingemar Stenmark som stod som segrare 2012 respektive 2015. Anja Pärson kan själv se fördelar med att ha en bakgrund inom sporten.

– Idrottare har lätt för att memorera, har bra kroppskont­roll, är trygga i sig själva och vana vid media. Det för många positiva saker med sig, säger hon.

Anja Pärson var aktiv skidåkare mellan 1998 och 2012 och har bland annat 13 VM-medaljer på sin meritlista. Att dansa har hon inte lika stor erfarenhet av:

– En hösttermin med bugg en

gång i veckan, i fyran tror jag att det var, säger hon och skrattar. Hur hamnade du i det här sammanhang­et?

– Ja, eller hur? Det är den största frågan jag ställer mig varje dag. Jag gillar utmaningar och jag tycker att det här var en ganska cool utmaning för mig själv. Det är spännande att se vad jag kan lära mig inom dansen, säger Anja Pärson.

På dansgolvet ställs hon mot bland andra skådespela­ren Johannes Brost, boxaren Mikaela Laurén, programled­aren Anders Öfvergård och tv-profilen Dominika Peczynski. David Hellenius

håller som vanligt i trådarna, i år tillsamman­s med den nya programled­aren Tilde de Paula Eby.

”Blir frustrerad”

Deltagarna har dansat sedan början av februari och för Anja Pärson och Calle Sterner har träningspa­ssen gett skiftande resultat.

– Stundtals går det jättebra, sedan blir det någon ny grej och då är jag helt borta igen. Då blir jag frustrerad. Jag vill vara jättefokus­erad när

jag tränar, men man måste ju ha kul också så vi plojdansar för att få lite feeling för musiken, säger Anja Pärson. Hon hoppas att hennes danssteg slutligen ska ta henne hela vägen till prispallen. – Jag går in i det här med den känslan jag vill ha och så hoppas jag att publiken och tittarna hänger med på det och uppskattar det vi gör. Jag är från Tärnaby och där accepterar man inget annat än vinst.

Jag måste lära mig att slappna av mer

 ??  ?? Den före detta alpina skidåkaren Anja Pärson dansar med Calle Sterner.
Den före detta alpina skidåkaren Anja Pärson dansar med Calle Sterner.
 ??  ?? Tilde de Paula Eby och David Hellenius.
Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden