TV Tidningen

Det enkla är ibland det svåra

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Genom roliga sketcher och parodier blev de för tolv år sedan etablerade komiker med ”Hey Baberiba”. Många minns inte minst drifterna med kungahuset.

Svenska folket skrattar fortfarand­e åt David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer.

Drygt en miljon följer ”Finaste familjen” i TV4:s paus mellan ”Let’s dance” och samma programs utröstning senare under fredagskvä­llarna. En komediseri­e som David Hellenius varit med och skapat.

Ungefär 350 000 skrattar åt ”Sommaren med släkten” i Kanal 5 på söndagskvä­llarna. Peter Magnusson har försvenska­t en norsk succéserie.

2 x 23 minuters träffsäker igenkännin­gshumor.

”Finaste familjen” skojar med överklasse­n på Östermalm i Stockholm. Om att alltid framstå som rikare och mer framgångsr­ik än man kanske är. Hellenius som den misslyckad­e sonen – han är ”bara” PT, personlig tränare – står i centrum ihop med Tommy Körberg och Kajsa Ernst som hans föräldrar. Personliga favoriter är dock Emma Peters, som ”kör” med sin toffelhjäl­te till make ( Andreas T Olsson) och är helt besatt av hur familjen uppfattas i sociala medier.

I ”Sommaren med släkten” skojas det med hur jobbigt det kan vara att bo på landet med släktingar och knasiga grannar. Magnusson, Christine Meltzer, Rakel Wärmländer, Christophe­r Wagelin, Krister Henriksson och Anki Lidén har huvudrolle­rna, men man har också många bra gästskådes­pelare. Och Jonas Karlsson glänser som bara han kan i en barsk biroll.

Somliga kanske tycker: Har inget hänt på tio år? Finns det inga nya komiker?

Jo, men denna trio har byggt upp en humortrovä­rdighet med sin publik. Och alla gillar Hellenius, vad han än gör.

Det är inte två komediseri­er som förnyar genren. Men de roar effektivt för stunden. Och det enkla kan ibland vara det svåra.

Somliga kanske tycker: Har inget hänt på tio år?

 ??  ?? ROLIG TRIO David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer har roat svenska folket i över ett decennium. Nu är de aktuella i två olika komediseri­er, ”Finaste familjen” och ”Sommaren med släkten”.
ROLIG TRIO David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer har roat svenska folket i över ett decennium. Nu är de aktuella i två olika komediseri­er, ”Finaste familjen” och ”Sommaren med släkten”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden