TV Tidningen

”Jag känner mig lugn inför tävlingen”

Sveriges Robin Bengtsson blir den allra första artisten som stiger ut på scenen när Eurovision-cirkusen drar i gång i Kiev. Men här märks inga nerver. – Jag är rätt lugn av mig, säger sångaren.

- Anna Hedlund/ TT abtv@tt.se

Att vara första artisten ut i Eurovision Song Contest är lite av en utmaning. Hittills har ett startbidra­g nämligen aldrig tagit hem segern i tävlingen. Men Melodifest­ivalens segrare Robin Bengtsson tar tävlingspr­oducenten Christer Björkmans tilltag att låta honom inleda, med ett upphöjt lugn.

Vill njuta och ha kul

– Det känns väldigt bra måste jag säga. Jag känner mig lugn inför tävlingen, och jag tror min låt passar att vara först. Jag tänker inte så mycket på resultatet utan bara att göra ett så bra framträdan­de som möjligt, njuta och ha kul, säger den nyblivne 27-åringen som ringer upp Aftonblade­ts tv-tidning medan han är på väg att hämta sina scenkläder.

– Det blir kostym igen, fast lite sexigare, säger han.

Kvällens tävling är den första av två semifinale­r, den andra går av stapeln den 11 maj, innan den stora avgörande finalen den 13 maj. 18 låtar tävlar mot varandra i denna omgång och Robin Bengtsson har redan utsett vad han tror är det största hotet mot hans egen låt, den fartiga ”I can’t go on”.

– Jag har hunnit lyssna på de flesta låtarna. Australien har ju varit bra de senaste åren och den här killen känns populär. Annars tror jag att Portugal kan bli vass och Belgien också. De är nog de farligaste, säger han.

Sällskap av Måns och Edward

Han är positivt överraskad över att det är så mycket unga artister och en så spännande mix.

– Det brukar det inte vara i Eurovision och det är kul. Det är många färgstarka akter och personligh­eter den här gången, säger han.

På plats i Kiev har Robin Bengtsson sällskap av Eurovision­veteranen Måns Zelmerlöw, som ju själv tog hem hela tävlingen i Wien 2015 och dessutom ledde festlighet­erna i Stockholm förra året. Den här gången är han SVT:s kommentato­r ihop med manusförfa­ttaren Edward af Sillén.

– Det ska bli så fruktansvä­rt roligt, sade Måns Zelmerlöw tidigare i år i en intervju med TT.

Lugn Eurovision för Måns

Efter att själv ha stått i centrum under tidigare tävlingar, blir det nu en lite lugnare tillställn­ing för Måns Zelmerlöw. Den här gången ser han fram emot att få njuta lite mer av upplevelse­n. – Båda gångerna jag har varit med om Eurovision så har det inte funnits så mycket tid att njuta av Eurovision­veckan. Nu tror jag att det kommer att bli lite mer tid till det, sade han till TT.

 ??  ?? Artisten Måns Zelmerlöw är kommentato­r tillsamman­s med manusförfa­ttaren Edward af Sillén.
Artisten Måns Zelmerlöw är kommentato­r tillsamman­s med manusförfa­ttaren Edward af Sillén.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden