TV Tidningen

”Jag har drömt om att jobba på tivoli”

- Emilie Törnqvist abtv@tt.se

Gry Forssell laddar för en av de finaste somrarna i historien. Nu går startskott­et för ”Sommarkrys­set”. ”Sommarkrys­set” är synonymt med sommar för programled­aren Gry Forssell.personalen. Inte så konstigt, eftersom hon leder den lättsamma sommarunde­rhållninge­n för elfte året i rad.

Under åtta lördagar är det åter dags för korsord, artistuppt­rädanden och lottodragn­ing direkt från Gröna Lund i Stockholm. Gry Forssell är förväntans­full.

– Jag ser fram emot att återse alla: tv-teamet, husbandet, Grönan- Det är som ett sommarläge­r där vi ses år efter år, det är jättehärli­gt, säger hon.

Älskar strämninge­n

Lördagarna tillbringa­r hon i nöjesparke­n mellan klockan tio och 22.

– Hela dagen är så himla mysig. Jag laddar upp genom att insupa sommarkäns­lan i parken. Kanske borde jag åka den nya åkattrakti­onen för att komma i stämning, skrattar hon.

Dock undviker hon åkattrakti­oner av typen fritt fall, eftersom ”det är lite läskigt med höjder”. Berg- och dalbanor däremot älskar hon, liksom stämningen på nöjesparke­r. Speciellt atmosfären före öppning.

– När personalen väcker karuseller­na och kör dem tomma ett varv. Den känslan är lite magisk. Det var en barndomsdr­öm att jobba på ett tivoli, och nu får jag göra det.

Orättvis kritik

Artisterna är ett annat glädjeämne, och hon kommer ofta med egna önskemål.

– Jag sms:ar vår artistboka­re jätteofta och tycker till.

I artisterna­s nummer och i arkivklipp döljer sig ledtrådar till korsordet som tittarna kan lösa. Ibland kritiseras ledtrådarn­a för att vara för lätta. Orättvist, tycker Gry Forssell. – Jag tycker att vi gör så jäkla snygga nummer. Det är lätt för folk att håna och säga ”gud vad enkla ledtrådar”. Jag är jättestolt över vår bildproduk­tion och koreografi.

Utöver ”Sommarkrys­set” leder

Jag laddar upp genom att insupa sommarkäns­lan i parken

hon också radioshowe­n ”Gry & Anders med vänner” i Mix Megapol på vardagsmor­gnarna. Energiknip­pet Gry Forssell trivs bäst i direktsänd­ning.

– Det är roligast. När man spelar in läggs mycket in i efter hand och man vet inte hur det blir. I direktsänd­ning är det mer nerv, här och nu, vad som helst kan hända. Det är en härlig känsla.

Planerar oslagbar sommar

Lite semester blir det också mellan sändningar­na. Ett par veckor på Mallorca tillsamman­s med barnen är inplanerad­e, liksom några turer till lugnet i stugan i Norrbotten.

– Jag har planerat för en av de finaste somrarna i historien, säger hon och skrattar. Vad har du för förhoppnin­gar? – Långa lata dagar i solen skulle vara härligt. Dessutom hoppas jag hitta min drömhäst, en pigg och lagom snäll hopphäst.

 ??  ??
 ??  ?? Owe Thörnqvist. Martin Stenmarck. Charlotte Perrelli. Marcus & Martinus. Mariette. Tommy Nilsson. Magnus Uggla.
Owe Thörnqvist. Martin Stenmarck. Charlotte Perrelli. Marcus & Martinus. Mariette. Tommy Nilsson. Magnus Uggla.
 ??  ?? Gry 1999.
Gry 1999.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden