TV Tidningen

Starka startfält på scenerna

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Måndag och tisdag. Liseberg och Skansen. Lotta Engberg och Sanna Nielsen. TV4 och SVT. ”Lotta på Liseberg” och ”Allsång på Skansen”.

Nej, jag tänker inte ens försöka hävda att det finns något slags kamp om tittarna. I fjol hade SVT:s program nästan dubbelt så många. Mycket av tradition, skulle jag tippa.

För till stor del är det nog samma tittare som bänkar sig i tv-sofforna för allsång, artistuppt­rädanden och nyfikenhet­en om det ska regna eller inte.

Skärskådar man programmen mer noggrant, tycker jag nog TV4 ofta lyckades bättre i fjol.

Båda har suveräna programled­are. Men TV4 har annorlunda ambitioner, man nöjer sig med att det är folkligt, festligt, fullsatt och god stämning, att allt är lite lekfullt, att man tar snacken på uppstuds, att en del saker kan gå fel.

SVT vill förena bredd och kredd och där nådde man inte riktigt hela vägen fram fjol. En del program blev rena sömnpillre­n mellan de kända artisterna.

”Lotta på Liseberg” startade redan förra veckan. Med Peg Parnevik för ungdomspub­liken (om den nu finns …) och Christer Sjögren. Nu på måndag 26 juni står Samir & Viktor och Arvingarna på scenen.

Dagen efter ståtar ”Allsång på Skansen” med ett ovanligt starkt startfält i premiärpro­grammet: Robin Bengtsson, Sabina Ddumba, Shima Niavarani och Tomas Ledin. Just här en suverän mix av bredd och kredd. Andra programmet har både Per Gessle och Miriam Bryant. Folkkärt så det förslår. Sedan rullar det på. På Lisebergs scen dyker bland andra Måns Zelmerlöw, Rickard Wolff, LaGaylia Frazier, Robin Bengtsson, Tommy Nilsson, LillBabs, Bo Kaspers Orkester och Tomas Ledin upp.

På Skansensce­nen får vi se Miss Li, Darin, Plura, Lisa Ekdahl och Adam Pålsson, Danny Saucedo, Malena Ernman och Helen Sjöholm. Och många fler. Lisa Nilsson får en hel timme. Bra val.

Så hur som helst, vinner tittarna i år …

Hur som helst så vinner tittarna i år …

 ??  ?? SOMMARTRAD­ITION Två suveräna programled­are håller i sommarens populära och efterlängt­ade underhålln­ingsprogra­m: Lotta Engberg i ”Lotta på Liseberg” och Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”.
SOMMARTRAD­ITION Två suveräna programled­are håller i sommarens populära och efterlängt­ade underhålln­ingsprogra­m: Lotta Engberg i ”Lotta på Liseberg” och Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden