TV Tidningen

”Skönt att det inte ärförsta året”

Hyllningar­na regnade över Sanna Nielsen efter förra årets debut som allsångsle­dare. Nu ser hon fram emot ännu en sommar på Sollidens scen. – Jag är supertagga­d, säger sångerskan.

-

”Sanna, Sanna, Sanna!”. Talkören som avslutade

Sanna Nielsens premiär som ledare för ”Allsång på Skansen” 2016, var bara en av många hyllningar till hennes debut som allsångsle­dare. Föregångar­en Lasse Berghagen kallade henne ”suveränt bra” och en läsarunder­sökning visade att Aftonblade­ts läsare var rörande överens om att hon gjort bra ifrån sig.

När Sanna Nielsen nu går in i sin andra säsong som ledare för allsångspr­ogrammet är hon därför lugn som en filbunke. Nästan i alla fall.

Tisdag 20.00

– Det är skönt att det inte är första året, för nu vet jag vad som händer. Det känns lite lugnare i alla fall. Och det är fantastisk­t att det blev sådana fina reaktioner förra året, det tar man ju med sig nu, säger hon.

Hårt arbete

Veckorna fram till premiären har hon ägnat åt hårt arbete med att repa in allsånger. Mycket annat kan hon inte göra eftersom alla andra saker, som manus och förberedel­ser för artistinte­rvjuer på scen sker så nära inpå programmet som möjligt.

– Förra året repade jag allsångslå­tar hela veckan innan programmet, men jag lärde mig snabbare en bit in i säsongen.

Men hon har också fått med sig en hel del annat efter en hel säsong som värd för programmet.

– Den viktigaste lärdom jag har dragit från förra året är att inte bli nervös över att jag inte kan repa in allt så längt i förväg. Att allt löser sig och blir det fel så blir det fel. Vi ska bara ha roligt!

Årets program behåller samma format som tittarna känner igen sedan tidigare år. Sanna Nielsen kommer i likhet med förra året att ta ganska mycket plats själv genom egna nummer och duetter med olika artister. Förra året bjöd hon bland annat på ett 60-talsmedley och ett glittrigt dansnummer.

Häftig upplevelse

Bland årets artister hittar vi Jill Johnson, Nisse Landgren

och Danny Saucedo. I premiäravs­nittet dyker bland andra Robin

Bengtsson och Sabina Ddumba upp på scenen.

– Jag ser fram emot allt, men det är ändå något speciellt med första programmet. Folk har längtat så länge och de här riktiga allsångsfa­nsen har suttit där sedan klockan tio och har fika med sig. Jag blir så varm i hjärtat av att se det! Musik förenar och de får verkligen vänner för livet.

– Det är kittlande när man kommer ut och gör ”Stockholm i mitt hjärta” och ser glädjen och euforin där ute och det inte finns någon återvändo. Det är häftigt! Anna Hedlund/ TT abtv@tt.se

 ?? Foto: JANNE DANIELSSON/SVT ??
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden