TV Tidningen

”Det är tråkigt att bara sitta still”

Sommaren går mot sitt slut och säsongens sista ”Allsång på Skansen” är här. Sven-Bertil Taube, Magnus Uggla, Seinabo Sey och Systerpols­kan gästar Sanna Nielsen och Sollidensc­enen.

- Omi Gibba/ TT abtv@tt.se

Sven-Bertil Taube ser fram emot att få vara med när ”Allsång på Skansen” rundar av.

– Det är ett så folkligt program. Sanna Nielsen sjunger bra, och pratar och håller ihop saker på ett förträffli­gt sätt. Det ska bli mycket trevligt, säger han.

Han vill dock inte avslöja vad han tänker köra för låtar.

– Det är hemligt, det får man höra då. Det blir inga märkvärdig­heter, men det kommer att bli bra.

Sven-Bertil gjorde comeback på Dramaten våras, i föreställn­ingen ”Påklädaren” från 1980. Han spelar en åldrande skådespela­re som inte kan förmå sig att gå upp på scenen under 1940-talets brinnande världskrig. Den enda som kan övertyga honom är hans påklädare, spelad av Krister Henriksson.

– Det har varit en stor succé och fullsatt hela tiden. I september kommer vi tillbaka igen, säger Sven-Bertil nöjt.

Tolkar sin far

Sven-Bertil planerar också att göra en turné med producente­n Peter Nordahl i vinter. Förra året gav de ut skivan ”Så länge skutan kan gå”, där Sven-Bertil tolkar sin far Everts klassiska sånger. De gjorde även ett tiotal slutsålda konserter. Nu ger de sig alltså ut på Sverigetur­né, med en utökad repertoar – i oktober kommer nämligen ännu ett album med Evert Taube-tolkningar.

– Det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacett­erade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång, skriver Sven-Bertil på sin hemsida om relationen till Everts musik.

Som uppvärming inför ”Allsång

Det är ett så folkligt program

på Skansen” kommer Sven-Bertil att göra att par konserter i olika delar av landet. Men först passar han på att ha lite semester.

– Vi var fyra dagar i Antibes, jag och min fru, och kunde bada lite grann. Nu är vi i London och tar det lugnt. Det är 35 grader varmt så man får vara försiktig, säger han.

Fin artist

När Sven-Bertil får höra att Magnus Uggla ska uppträda på Skansen samma dag som han själv blir han munter.

– Magnus är en förträffli­g person! En fin artist och människa, mycket intelligen­t. Vi har spelat teater tillsamman­s i Malmö, ”Tiggarens opera”. Men det är många år sedan nu.

Sven-Bertil är snart 84 år men uppenbarli­gen lika aktiv som någonsin. Trots att han gick igenom en stor hjärtopera­tion förra året är ett lugnt pensionärs­liv ingenting som lockar.

– Nej, det är tråkigt att bara sitta still och inte få göra någonting. Jag är återställd efter operatione­n och känner mig normal – så normal jag någonsin kan bli. Jag är glad att folk fortfarand­e vill ha mig, säger han.

 ??  ?? Sven-Bertil Taube på Skansen 2005. ”Jag är ingen allsångsmä­nniska, men jag har bara goda minnen av Skansen”, säger han.
Sven-Bertil Taube på Skansen 2005. ”Jag är ingen allsångsmä­nniska, men jag har bara goda minnen av Skansen”, säger han.
 ??  ??
 ??  ?? Magnus Uggla slog igenom med låten ”Varning på stan” 1977. Det här är åttonde gången han uppträder på Sollidensc­enen. Systerpols­kan är en folkmusikg­rupp som bildades när de spelade med Benny Andersson. Detta är deras andra spelning på ”Allsång på Skansen”.etablerat sig På bara några år har Seinabo Sey räkna med. som en svensk soulpop-stjärna att på Skansen. Detta är andra gången hon sjunger
Magnus Uggla slog igenom med låten ”Varning på stan” 1977. Det här är åttonde gången han uppträder på Sollidensc­enen. Systerpols­kan är en folkmusikg­rupp som bildades när de spelade med Benny Andersson. Detta är deras andra spelning på ”Allsång på Skansen”.etablerat sig På bara några år har Seinabo Sey räkna med. som en svensk soulpop-stjärna att på Skansen. Detta är andra gången hon sjunger
 ?? Foto: LASSE STENER ?? Sven-Bertil Taube 1974.
Foto: LASSE STENER Sven-Bertil Taube 1974.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden