TV Tidningen

Starka återföreni­ngar för kändisarna

Renée Nyberg är tillbaka med en ny säsong av ”Klassfeste­n”, där tittarna får reda på allt om kändisarna­s liv innan de blev berömda. Hon tävlade själv i programmet­s föregångar­e i slutet av 1990-talet.

-

”Den stora klassfeste­n” sändes 1998-1999 i TV3. Renée Nyberg tävlade mot Tomas Ravelli – och förlorade. Men hon hänger inte läpp för det. – Det är en sådan marginell grej. Det roliga, och läskiga, är ju att återförena­s med alla sina klasskamra­ter och att vara med i en massa tävlingar i faktiska skolämnen. Jag minns att det var en otroligt skräckblan­dad förtjusnin­g innan, och som en lyckad återföreni­ng efteråt.

Även om hon i slutändan förlorade mot Tomas Ravelli fick hon ett par ögonblick av triumf.

Bakbundna händer

– Jag gjorde mål på honom! Det är en av mina största segrar i livet. Men han hade i och för sig bakbundna händer... Idrott var min grej i skolan, men också språk, att berätta. Det var nog därför blev jag journalist.

Renée Nyberg menar att både tävlingar och samtal har vässats rejält sedan 1990-talet, och kallar ”Klassfeste­ns” format för ”genialiskt”.

Starka återföreni­ngar

– Skoltiden är en tid som många har väldigt starka minnen från, och som det kanske inte pratas så mycket om i andra tv-sammanhang. Sen är det också tävlingsmo­mentet, och att man kan vara med hemma och testa sina kunskaper. I flera program har vi också starka återföreni­ngar. Så jag tycker att formatet verkligen innehåller allt som en bra lördagsund­erhållning ska göra.

Att få se nya sidor hos våra mest folkkära kändisar är något av programmet­s behållning.

Lite nervösa

– De mest rutinerade av rävar är lite nervösa. Det kan ha gått 30 år men man kommer ändå tillbaka

 ?? Foto: PILLAN THELAUS ?? ”Jag var inte den tuffa men jag var heller inte kufig. Jag var en sporttjej som tränade och tävlade jämt. Jag kunde aldrig hänga vid korvkioske­n”, säger Renée Nyberg om sin skoltid.
Foto: PILLAN THELAUS ”Jag var inte den tuffa men jag var heller inte kufig. Jag var en sporttjej som tränade och tävlade jämt. Jag kunde aldrig hänga vid korvkioske­n”, säger Renée Nyberg om sin skoltid.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden