TV Tidningen

Petter firar 20 år som artist

Sommarkrys­set

-

20.00

– Gry är en av Sveriges mest stabila programled­are, säger Petter som uppträder i finalen av ”Sommarkrys­set”.

Petter Askergren firar 20 år som artist genom att släppa albumet ”Lev nu” och turnera i Sverige.

– Det känns roligt att få komma till ”Sommarkrys­set”. Gröna Lund är en fantastisk scen. Jag tror Gry Forssell startade sin karriär i samma veva som jag, hon har varit i rutan lika länge som jag har varit på scenen, säger Petter.

Han är tacksam över att publiken fortfarand­e tycker att han är relevant efter 20 år.

– Man mognar. Jag har skaffat fem barn. Man har ett annat sätt att tänka och skriver texter om andra saker.

Petters sommar kommer att avslutas med fem konserter på Mosebacke i Stockholm, som ska fungera som en tidsresa från nutid till dåtid. Efter det väntar någonting helt annat.

– Jag har en stor grej på gång, det är ett 75 kilometer långt swimrunlop­p som heter ”ö till ö”. Man tävlar två och två – jag kommer att köra med Therese Ahlshammar.

Men en sak i taget – först blir det ”Sommarkrys­set”, där även Lena Philipsson, Méndez och Lasse Stefanz medverkar.

 ??  ?? Lena Ph. Méndez. HAR SITT DRÖMJOBB ”Jag hade aldrig planerat från början att hålla på så länge. Men det är min passion, det har varit kul”, säger Petter, som släppte sitt första album ”Mitt sjätte sinne” 1998. LUNDAHL / TT Lasse Stefanz. FOTO: PONTUS
Lena Ph. Méndez. HAR SITT DRÖMJOBB ”Jag hade aldrig planerat från början att hålla på så länge. Men det är min passion, det har varit kul”, säger Petter, som släppte sitt första album ”Mitt sjätte sinne” 1998. LUNDAHL / TT Lasse Stefanz. FOTO: PONTUS
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden