TV Tidningen

”Hållbarhet­sfrågorna ökar” Agenda

-

21.30

– Jag känner mig privilegie­rad. Det är ett stort och viktigt uppdrag som bidrar till blandninge­n i mitt yrkesliv, säger hon.

Kristina Hedberg har tidigare jobbat med ”Debatt”, ”Min Sanning” och ”Uppdrag Granskning”. De senaste åren har hon gjort dokumentär­er, och nu ska hon alltså axla rollen som programled­are för ”Agenda”.

– Att göra dokumentär­er är ett ensamt arbete, och väldigt långsiktig­t. Men som programled­are ingår man i en redaktion. Det händer saker, man får nyheter serverade hela tiden, säger hon.

Det är en stor skillnad i tempo och karaktär mellan de olika uppdragen, men Kristina Hedberg gillar omväxlinge­n.

– Jag har aldrig haft så roligt i mitt yrkesliv som nu, säger hon.

Innehållet i höstens ”Agenda” är inte klart ännu, men de tre första programmen kommer att handla om valet. Kristina Hedberg tror att miljön kan segla upp som en viktig valfråga.

– Fram tills nyligen har migration och integratio­n varit väldigt stort. Men kanske kan torkan och extremvädr­et, och dess möjliga kopplingar till klimatförä­ndringar, göra så att det ökar med hållbarhet­sfrågor.

 ??  ?? OLIKA SÄTT ATT JOBBA ”Det är en annan sorts journalist­ik att i efterhand porträtter­a än att bevaka frågor i nutid, som just idag är i folks medvetande”, säger Hedberg om sina olika arbetsuppg­ifter.
OLIKA SÄTT ATT JOBBA ”Det är en annan sorts journalist­ik att i efterhand porträtter­a än att bevaka frågor i nutid, som just idag är i folks medvetande”, säger Hedberg om sina olika arbetsuppg­ifter.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden