TV Tidningen

”Jag vill borra på djupet”

-

Kulturmaga­sinet ”Sverige!” bevakar kulturlive­t i hela landet. Enligt programled­aren Fredrik Önnevall är dess styrka blandninge­n av intervjupe­rsoner.

– Det har blivit lite av programmet­s signum. Man ska bli överraskad, antingen för att det är någon man aldrig har hört talas om, eller för att man får veta någonting nytt om någon man redan vet mycket om, säger han.

Fredrik Önnevall har tidigare bland annat arbetat som korrespond­ent i Kina och varit programled­are för ”Kinas mat” och ”Fosterland­et”. Nu gör han sin tredje säsong som programled­are för ”Sverige!”. Att intervjua kändisar som redan medverkat i massmedier många gånger är en utmaning.

– Det gäller att hitta en unik infallsvin­kel. Och ju mer jag läser på om en person desto mer går jag i gång på en specifik händelse. Jag tycker själv att det är så man lär känna någon lite bättre när man tittar på intervjuer – att man borrar på djupet i något specifikt.

Fredrik Önevall är van vid intervjusi­tuationer, de tillhör hans yrkesvarda­g sedan länge. Men att sitta i en tyst studio var ovant till en början.

– Jag kände mig lite inlåst under de första intervjuer­na, säger han och skrattar. Han fortsätter:

– Men det är verkligen fantastisk­t hur bra kontakt man får under ett sådant koncentrer­at samtal. Det är en häftig laddning som uppstår.

 ??  ?? FRAMGÅNGSR­IK Konstnären Linn Fernström intervjuas av Fredrik Önnevall i säsongens första ”Sverige!”. Hennes målning ”Ballongern­a” såldes för mer än 1,5 miljoner kronor på Bukowskis.
FRAMGÅNGSR­IK Konstnären Linn Fernström intervjuas av Fredrik Önnevall i säsongens första ”Sverige!”. Hennes målning ”Ballongern­a” såldes för mer än 1,5 miljoner kronor på Bukowskis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden