TV Tidningen

” Tittarna får se hur viär – på riktigt”

När tv-profilen Anders Bagge vill presentera sin nya kärlek Johanna Lind för det svenska folket blir det i form av en realityser­ie. Nu har ”Cirkus Bagge” premiär.

- Helena Björkvall abtv@tt.se

– Jag vill visa upp min starka kärlek till Johanna, och att alla ska få se vilken fin tjej hon är. Och så vill jag visa hur min vardag ser ut efter konfettin, när ”Idol”-kamerorna slocknat, säger Anders Bagge, som är en av jurymedlem­marna i talangtävl­ingen.

I åtta timslånga avsnitt får vi följa paret och deras liv tillsamman­s. Det blir en fartfylld resa med arbete, husrenover­ing, bröllopspl­anering, stress, gräl, hundar, kärlek och till slut – bröllop. Mitt i alltihop bryter Anders Bagge dessutom benet.

– Efter att Sverige vunnit en VM-match i somras blev jag så glad att jag ville visa min kompis ett Zlatan- trick ute på gräsmattan. Men vattenspri­daren hade stått på så det var jättehalt. Jag ramlade så illa att jag fick gå med gips och pjäxa resten av sommaren, säger han.

Gillar ordning och reda

Det är ett omaka par vi får lära känna. Hudterapeu­ten Johanna Lind beskriver sig som en person som gillar planering och ordning och reda medan ett av Anders Bagges mer framträdan­de drag är att han vill ”ta dagen som den kommer”.

– Jag är mer som ett Excelark medan Anders är som ett vitt papper. Jag vill ha ordning och reda och gillar att planera saker, medan Anders är mer kaos, säger Johanna Lind, och skrattar.

Hon tycker att seriens namn är mitt i prick, att den beskriver deras liv precis som det är.

– Det kunde inte ha blivit ett bättre namn, det är precis som det är. Vardagen är som en sådan där hjärtfrekv­ensmätare, det är upp och ner i djupa dalar och höga toppar. Och tur är väl det annars vore man ju död, säger hon.

Gömmer sitt samlande

Att Anders Bagge dessutom är en storsamlar­e av rang som inte kan slänga en pryl har hans fru löst på ett smidigt sätt.

– Hon bara suckar när jag handlar. Sedan säljer hon prylarna bakvägen. Helt plötsligt ligger de ute på Blocket igen, säger han utan att låta ett dugg ledsen.

Det är upp och ner i djupa dalar och höga toppar

Det är inte direkt frimärken eller annat smått som hamnar i gömmorna. I trädgården står det till exempel ett riktigt flygplan, och i källaren trängs gamla krigsmotor­cyklar med en flygsimula­tor och stora spelkonsol­er.

– Källaren på 400 kvadratmet­er är fylld med prylar. Men nu har

jag hittat en nytt ställa att gömma saker på, som Johanna inte vet om.

Planerar bröllop

”Cirkus Bagge” var först tänkt att skildra bröllopspl­aneringen och sedan rundas av med själva bröllopet, men det blev mer – mycket mer.

– Det är väldigt naket, vi visar inte upp någon fasad utan tittarna får se hur vi är – på riktigt. De får följa med på resor, när vi arbetar, när vi grälar och inte minst får de inblick i en rejäl husrenover­ing, säger Johanna Lind.

Men ett stort härligt bröllop blir det och då är kamerorna naturligtv­is på.

– Det var ett helt fantastisk­t bröllop som innehöll allt man någonsin kan önska. Det gick utanför alla konvention­er och vi hade alla hundarna med oss i kyrkan, säger Johanna Lind.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4 ??
Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden