TV Tidningen

”Nyttigt att få en spark i baken”

Christer Sjögren fick frågan om att vara med i den första säsongen av ”Så mycket bättre”. Nio år senare tar han plats kring artistbord­et. – Jag är glad att jag var förnuftig nog att tacka ja den här gången, säger han.

- Emelie Isacsson/ TT abtv@tt.se

Christer Sjögren var den första artisten att avslöjas inför den nionde omgången av ”Så mycket bättre”. Han har flera gånger tackat nej till att medverka.

– Kollegor som har varit med har sagt att det är jätterolig­t, men också att det är jobbigt att ha kameror i ansiktet varje dag. När jag fick frågan igen tänkte jag att ska jag göra det här någon gång så ska jag göra det nu, säger Christer Sjögren.

Dansbandsv­eteranen har under sina femtio år som artist gjort flera avstickare till andra genrer. Han har bland annat tolkat Elvis

Presley och Frank Sinatra, medverkat i musikaler och satt basrösten på prov i Lady Gagas ”Bad romance”.

– Trots alla år som artist har jag fortfarand­e en nyfikenhet inom mig, och det är fantastisk­t!

Fick googla ett par artister

I ”Så mycket bättre” tar han sig an låtar av bland andra soulsångar­en Albin Lee Meldau och rapparen Stor, två artister han aldrig tidigare hade hört talas om och fick googla.

– Jag fick för mig att de två skulle vara svårast att tolka rent genremässi­gt, men det jag trodde skulle vara svårt visade sig inte vara så svårt. Ni får se något ni aldrig sett förut, det kan jag säga, säger Christer Sjögren med eftertryck.

Har knutit nya kontakter

Att tolka var roligt, tycker han, men att tolkas var snäppet bättre.

– Jag kände inte ett uns nervositet, jag var bara spänd på vilka låtar de hade valt. När jag fick gissa vilken låt var och en av dem skulle framföra hade jag bara ett rätt. Åh, det var en riktigt rolig dag.

Sammanhåll­ningen mellan artisterna beskriver han som fin, och han knöt många nya, kanske lite oväntade, vänskaper.

– Albin och jag har haft telefonkon­takt efter programmet, säger Christer Sjögren.

– Åldersskil­lnaden spelade ingen roll, vi alla satt i samma båt, och det fanns inte ett uns av avundssjuk­a eller missunnsam­het, fortsätter han.

”Jag har ett kontrollbe­hov”

I säsongspre­miären är det Eric

Gadds dag. Artisten berättar om sitt genombrott, de tunga åren i Vallentuna och varför han inte längre kallar sig Eric Erotic. Christer Sjögren avslutar kvällen på ett oväntat sätt.

Sjögren beskriver veckan på Gotland som omtumlande och det tog många dagar att smälta upplevelse­n efter att ha landat hemma på soffan på värmländsk­a Hammarö.

– Jag är kontrollbe­hovsmännis­ka och vill gärna veta vad som ska hända om dagarna, men det fick jag helt lägga åt sidan. Jag fick gå ur min komfortzon och jag är glad att jag vågade ge mig in i det. Det var nyttigt att få en spark i baken. Det var många nya intryck och något av det roligaste jag har gjort.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden