TV Tidningen

Den lyfter aldrig Jag älskar dig – en skilsmässo­komedi

-

21.30

John Brisinger gjorde succé med ”Underbara älskade” (2006), där han hittade precis rätt ton mellan humor och allvar, och floppade med kvasirelig­iösa ”Änglavakt” (2010).

I senaste filmen hittar han inte riktigt någon ton alls. När det ska bli allvar, tramsas det till för mycket. När det ska bli roligt, blir replikskif­tena och situatione­rna aldrig så kul som förväntat.

Björn Kjellman och Christine Meltzer spelar Östermalms­paret som separerar. Hon ger sig ut i Stockholms­natten med bästa väninnan ( Martina Haag) och hittar en eldig latinsk älskare ( Rodolfo Corsato). Han säger upp sig från det trygga jobbet för att börja skriva lyrik. Han träffar ett ungt cykelbud ( Nour El Refai) och blir förälskad.

En film som utan att vara direkt dålig heller aldrig lyfter. Men Stockholms­bilderna är vackra. (2016) har varsin magisk kraft för att bekämpa ondskan. De unga kvinnliga skådespela­rna är utmärka och Sverrir Gudnason och Ruth Vega Fernandez imponerar i vuxenrolle­rna. Med suverän musik av Benny Andersson. (2015)

 ??  ?? Leona Axelsen i rollen som Linnéa.
Leona Axelsen i rollen som Linnéa.
 ??  ?? TYCKE UPPSTÅR Gustaf (Björn Kjellman), som är skild, träffar cykelbudet Rita (Nour El-Refai) och blir förälskad.
TYCKE UPPSTÅR Gustaf (Björn Kjellman), som är skild, träffar cykelbudet Rita (Nour El-Refai) och blir förälskad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden