TV Tidningen

Carlsson om tiden vid makten

Statsminis­trarna

-

21.00

Hur är det att ha det yttersta ansvaret för Sverige? Om det berättar bland andra Ingvar Carlsson och Carl Bildt i ett nytt program.

Landets tidigare ledare, Ingvar Carlsson, Carl Bildt, Göran Persson och Fredrik Reinfeldt, berättar om sina viktigaste framgångar och största motgångar i den fyrdelade dokumentär­serien.

– Det finns inget som är så svårt som när man får intern kritik som statsminis­ter, säger Ingvar Carlsson i seriens första del.

Den socialdemo­kratiske politikern tog över som landets ledare strax efter mordet på Olof Palme 1986, i en tid av starka politiska, ekonomiska och sociala förändring­ar. Han hade posten fram till 1991 och återkom sedan som statsminis­ter mellan 1994 och 1996, då han avgick på eget initiativ.

En som också kände av den ekonomiska krisen var Carl Bildt som tog över statsminis­terposten 1991. Trots flera krispaket med stöd av Socialdemo­kraterna föll kronan drastiskt. Valet 1994 blev ett borgerligt nederlag.

– Ekonomin höll ju på att störtdyka och vi försökte stå emot detta med varierad framgång, det vill säga, det misslyckad­es, säger Carl Bildt i serien.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden