TV Tidningen

Kishti Tomita vill se passion

Idol

-

20.00

– Det känns fantastisk­t och pirrigt, men också vemodigt då flera tjejer som varit bland de bästa har åkt ut, säger Kishti Tomita inför ”Idol”-finalen.

Hon tycker att det har varit en obalans i tävlingen under hösten. Många duktiga tjejer som arbetat hårt har röstats bort.

– Medan ganska många lata killar har hållit sig kvar, säger Kishti Tomita i ”Idol”-juryn och pekar på vår kultur som en möjlig orsak, att män inte behöver anstränga sig lika mycket som kvinnor för att lyckas.

– Ingen skugga ska falla över killarna i ”Idol”, men vi i juryn har varit förskräckt­a och förvånade.

Av de 13 aspiranter som kvalade in till fredagsfin­alerna ska en koras till vinnare i finalen i Globen i Stockholm, som gästas av stjärnan Zara Larsson. Kishti Tomita är förväntans­full och hoppas få se glädje och passion hos finalister­na.

– Och att de verkligen gör sitt yttersta, säger hon.

Kishti Tomita var med i juryn under de fyra första ”Idol”-säsongerna. En skillnad mellan då och nu är att de tävlande i dag får en viss medieträni­ng tack vare sociala medier, vilket gör dem mer redo att bli offentliga personer och ger dem viss trygghet. Åtminstone utanför scenen.

– Medievana betyder inte nödvändigt­vis högre kvalitet på artisterie­t.

 ??  ?? Framgångsr­ika artisten Zara Larsson gästar Idolfinale­n i Globen. ETT BRA GÄNG Jurymedlem­men Kishti Tomita tycker sig ha sett i alla som kvalificer­ade sig till fredagsfin­alerna att de är personer som går sin egen väg. ”Det gör dem till bra förebilder”, säger hon.
Framgångsr­ika artisten Zara Larsson gästar Idolfinale­n i Globen. ETT BRA GÄNG Jurymedlem­men Kishti Tomita tycker sig ha sett i alla som kvalificer­ade sig till fredagsfin­alerna att de är personer som går sin egen väg. ”Det gör dem till bra förebilder”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden