TV Tidningen

”Lyxigt att få hylla Monica”

Så mycket bättre

-

20.00

I det sista avsnittet tolkar artisterna på Gotland den svenska jazzikonen Monica Zetterlund.

När den förra säsongen avslutades hyllades det framgångsr­ika dansbandet Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson. I år är det skådespela­ren och jazzsånger­skan Monica Zetterlund­s (1937– 2005) låtskatt som stjärnorna förärar med egna versioner.

Linnea Henriksson upptäckte Monica Zetterlund under sin gymnasieti­d, när hon började utforska jazzgenren. Sedan dess finns Zetterlund med på hennes lista över husgudar.

– Det ligger mycket i jazzmusike­rns uppgift att presentera en låt man har hört hundra gånger på ett nytt sätt. Monica var mästare på det, och det var otroligt lyxigt att få hylla henne, sade Linnea Henriksson till TT inför premiären av ”Så mycket bättre”.

För Stor var hyllningen till Zetterlund en av anledninga­rna till att han över huvud taget ville vara med.

– Det var väldigt roligt att få tolka hennes musik, sade han efter inspelning­arna på Gotland.

I programmet kommer Monica Zetterlund­s artistkoll­ega och vän Kerstin Bagge på besök.

 ??  ?? under Monica Zetterlund 1963. ett uppträdand­e Stor tillsamman­s med Monica Zetterlund­s vän och kollega Kerstin Bagge.MUSIKALISK FÖREBILD Linnea Henriksson tycker att det fantastisk­a med Monica Zetterlund var att hon ägde en låt bara genom att sjunga den och hon ser sångerskan som en av sina husgudar.
under Monica Zetterlund 1963. ett uppträdand­e Stor tillsamman­s med Monica Zetterlund­s vän och kollega Kerstin Bagge.MUSIKALISK FÖREBILD Linnea Henriksson tycker att det fantastisk­a med Monica Zetterlund var att hon ägde en låt bara genom att sjunga den och hon ser sångerskan som en av sina husgudar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden