TV Tidningen

”En spännande säsong”

-

Den alpina skidåkaren Maria Pietilä Holmner har knäppt av sig tävlingssk­idorna – och är nu ett nytt ansikte i ”Vinterstud­ion”.

– Jag hoppas kunna bidra med min kunskap och erfarenhet, eftersom jag precis avslutat min alpina karriär är jag helt uppdaterad, säger Maria Pietilä Holmner.

Hon har deltagit i sju världsmäst­erskap och tog sin första VM-medalj, ett silver i storslalom, i Åre 2007. Därför tycker hon såklart att det känns extra roligt att VM i år körs på hemmaplan i Åre.

– Det blir en spännande säsong och jag tror på framträdan­de svenska placeringa­r. I år ska man ska hålla lite extra koll på de som är lite yngre. Jag tror att de kommer kliva fram rejält.

Maria Pietilä Holmners hoppas kunna bjuda på ett inifrånper­spektiv från den alpina skidåkning­en.

– Jag känner de tävlande otroligt väl, de är som min andra familj. Det känns roligt att få dela med sig och få ge tillbaka lite till idrotten. Sedan tycker jag att svenska folket förtjänar att få veta mer om den alpina skidåkning­en.

 ??  ?? HAR ÅKT KLART ”Sedan jag slutade tävla har jag bara njutit av livet. Det känns bra att stå vid sidan av tävlingarn­a”, säger Maria Pietilä Holmner.
HAR ÅKT KLART ”Sedan jag slutade tävla har jag bara njutit av livet. Det känns bra att stå vid sidan av tävlingarn­a”, säger Maria Pietilä Holmner.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden