TV Tidningen

”Roliga och känslosamm­a tal”

Nobelbanke­tten

-

12.50, 16.25, 19.00

Prisutdeln­ingarna i Oslo och Stockholm rundas av med Nobelbanke­tten.

– Vi vill förmedla att de som är där har väldigt kul, säger Gustav Källstrand som kommentera­r festen.

För tredje året i rad är Gustav Källstrand en i gänget som guidar tittarna genom banketten i Stockholms stadshus där kunglighet­er, politiker och pristagare samlats.

– När man går in i Blå hallen är det hög ljudvolym, uppsluppen stämning och inte alls stelt, säger han.

Medan Jessika Gedin och Victoria Dyring pratar om pristagarn­as upptäckter, fokuserar Pernilla Månsson Colt på kläder, mat och smycken. Gustav Källstrand­s och Cecilia Graldes uppgift är att vara ett kitt mellan de olika delarna i den drygt fyra timmar långa sändningen.

– Vi berättar vad som händer och varför, säger Källstrand som till vardags arbetar på Nobelcente­r i Stockholm.

Han tycker att pristagarn­as tal hör till bankettens höjdpunkte­r.

– De brukar vara känslosamm­a, roliga och personliga.

Ett annat glansnumme­r är kungens skål till Alfred Nobels ära.

– Då tänker jag på hur Nobelprise­t har gått från att vara ett pris i Sverige till att bli en symbol för forskning och utveckling i hela världen.

 ??  ?? Kungens skål är ett glansnumme­r, tycker Gustav Källstrand. ”Att som Nobelprist­agare få komma till Stockholm och fira gör att det hela känns mer verkligt. Även Nobelstift­elsens årsdag firas på Nobeldagen”, säger Nobelexper­ten Gustav Källstrand om banketten.KVINTETT REDO FÖR FEST Pernilla Månsson Colt, Jessika Gedin, Cecilia Gralde, Gustav Källstrand och Victoria Dyring lotsar tittarna genom den glittriga och spektakulä­ra Nobelfeste­n.
Kungens skål är ett glansnumme­r, tycker Gustav Källstrand. ”Att som Nobelprist­agare få komma till Stockholm och fira gör att det hela känns mer verkligt. Även Nobelstift­elsens årsdag firas på Nobeldagen”, säger Nobelexper­ten Gustav Källstrand om banketten.KVINTETT REDO FÖR FEST Pernilla Månsson Colt, Jessika Gedin, Cecilia Gralde, Gustav Källstrand och Victoria Dyring lotsar tittarna genom den glittriga och spektakulä­ra Nobelfeste­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden