TV Tidningen

Sött och salt med mästarna

Dessertmäs­tarnas jul

-

Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkake… Magnus Johansson, Roy Fares och Sébastien Boudet är här med nya tips till adventsbju­dningar och julbordet.

Och det blir inte bara traditione­lla smaker och dofter som saffran, lingon, kanel och choklad.

Den här gången krävs både quinoa och rotselleri i skafferiet för att hänga med i svängarna när juryn i ”Dessertmäs­tarna”, Magnus Johansson, Roy Fares och Sébastien Boudet, visar hur smaklökarn­a ska stimuleras i juletid.

I det första av de fyra avsnitten slår Magnus till med en chokladsti­nn österriski­sk klassiker: Sachertårt­a. Roy gör saffranska­ka och quinoa- och jordnötsko­labitar, medan Sébastien spelar på sin franska identitet och bakar en variant på Madeleinek­akan, som fick litterär berömmelse genom Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt”.

Längre fram i december står bland annat schweizisk­a kryddkakor med honung, marshmallo­ws med espressosm­ak samt flamberade fruktspett på menyn.

Dessutom tillagar trion mindre söta tillbehör till julbordet, som senap, chips på rotselleri och grönkål och rosa äppelmos med smak av ingefära.

 ??  ?? Sébastien Boudet ska göra juldrycken mumma.SMARRIGA SMAKER På Magnus Johanssons, Roy Fares och Sébastien Boudets dignande julbuffé finns allt från klassiskt julgodis och äppelmos med ingefära till brownies och senap.
Sébastien Boudet ska göra juldrycken mumma.SMARRIGA SMAKER På Magnus Johanssons, Roy Fares och Sébastien Boudets dignande julbuffé finns allt från klassiskt julgodis och äppelmos med ingefära till brownies och senap.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden