TV Tidningen

”Han har flytt från någonting”

Dirigenten

-

21.00

I ”Dirigenten” spelar Adam Pålsson en finansman som verkar i ett laglöst Moskva. Mikael Håfström har regisserat serien – i sitt första svenska projekt på 15 år.

– Det är inte bara en vanlig kriminalhi­storia utan även ett häftigt nedslag i en spännande tid, kring millennies­kiftet, säger Adam Pålsson.

Historien kretsar kring den charmerand­e finansmann­en Tom Blixen som har flyttat till Moskva för att göra snabba pengar. I hålet som uppstått efter Sovjetunio­nens fall, innan Vladimir Putin tagit makten, uppstår ett vakuum som går att utnyttja. Tom Blixen tror sig kunna hantera korruption­en och maktspelet i det ryska affärslive­t – men det ska visa sig att han har fel.

– Han är på ytan en ambitiös finanskill­e, men snart förstår man att han har flytt från någonting. Han har ett hårt skal, men börjar man rispa lite på det så finns det flera lager därunder, säger Adam Pålsson.

Pålsson har arbetat ihop med Mikael Håfström tidigare, då hade han en liten roll i filmen ”Ondskan”.

– Under inspelning­en när jag såg Mikael Håfström gå runt med armen kring Gustaf Skarsgård och diskutera morgondage­ns tagningar tänkte jag: ”En dag kommer han att hålla om mig så där, och då är jag hans huvudrolls­innehavare”. Så när den här chansen dök upp högg jag som en kobra, säger Adam Pålsson och skrattar.

Serien började redan i julas visas på C More.

 ??  ?? UTÖKADE SPRÅKKUNSK­APER ”Jag var tvungen att plugga ryska inför rollen, det kom hem en rysk lärare till mig varje dag och fikade”, säger Adam Pålsson om rollen i nya serien ”Dirigenten”.
UTÖKADE SPRÅKKUNSK­APER ”Jag var tvungen att plugga ryska inför rollen, det kom hem en rysk lärare till mig varje dag och fikade”, säger Adam Pålsson om rollen i nya serien ”Dirigenten”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden