TV Tidningen

Sporten i sig skapar mycket känslor”

Kristin Kaspersen var programled­are för den allra första Idrottsgal­an. Tjugo år senare lyfter hon åter fram årets bästa idrottspre­stationer i Globen, nu tillsamman­s med David Sundin. – Genom galan kan vi ge tillbaka till idrottarna, säger hon.

- Emelie Isacsson/ TT abtv@tt.se

Kristin Kaspersen var tillsamman­s med Leif ”Loket” Olsson programled­are för Idrottsgal­an under de tre första åren. Under de två senaste galorna har hon själv hållit i trådarna, men i år får hon hjälp av komikern David Sundin.

– Det blir min åttonde gala, det är som att komma hem. Jag och David har aldrig träffatsel­ler jobbat ihop, men jag tror att vi är en bra kombo. Vi är väldigt trygga i våra respektive roller som programled­are och komiker och jag hoppas att vi kan smitta av oss lite på varandra, säger Kristin Kaspersen.

David Sundin verkar också nöjd med sin programled­arkollega:

– Jag är otroligt pirrig och förväntans­full över att få genomföra en sådan stor livesändni­ng och som tur är slipper jag vara nervös eftersom jag kommer att ha Kristin vid min sida, säger han i ett pressmedde­lande.

Jerringpri­set fyller 40 år

Under galan utses årets nykomling, årets kvinnliga respektive manlige idrottare, årets lag, årets prestation och årets ledare. Dessutom fyller Jerringpri­set 40 år. Sanna Nielsen, Stor och Jireel, Ola Salo och Lisa Nilsson uppträder för de 2 400 gästerna.

Vill hylla och underhålla

– Galan är till för att hylla och underhålla dem som underhålli­t oss genom året. Jag hoppas att det kan vara ett tillfälle för idrottarna att njuta av sin prestation ännu en gång. Jag gråter alltid på de här galorna, jag älskar att se andra människor lyckas, säger Kristin Kaspersen.

Gillar mästerskap

Vinterspor­t är otroligt roligt

Under hösten och vintern har händelser på olika idrottsgal­or varit på tapeten. Diamantbol­lenvinnare­n Nilla Fischers tal på Fotbollsga­lan och twerkfråga­n till Ballon d'Or-vinnaren Ada Hegerberg väckte engagemang.

– Det är bra att idrottarna markerar och visar vad de känner”

och upplever. Sporten i sig skapar väldigt mycket känslor. Den berör och det är det som är så härligt med den, säger Kristin Kaspersen.

Vinter-OS i Sydkorea och fotbolls-VM i Ryssland var höjdpunkte­rna under sportåret 2018. Kristin Kaspersen satt klistrad framför båda.

– Jag tycker att vinterspor­t är otroligt roligt att titta på och fotbolls-VM var ju bara helt fantastisk­t. Jag gillar mästerskap och tävlingar som man kan följa länge, det ger ensådan fin känsla av gemenskap. Idrottarna själva är ju ofta iväg medan vi sitter här hemma och hejar på och firar, därför är det fint att de får komma hem och få uppskattni­ng på en gala på hemmaplan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden