TV Tidningen

”Jag är lite som MacGyver”

Vägens hjältar

-

20.00

Berra har försökt sluta flera gånger under sina 38 år som bärgare. Men något drar honom alltid tillbaka in i bilen.

Bertil ”BärgarBerr­a” Silwing hoppar in i bärgarbile­n tillsamman­s med hunden Signe i en ny säsong av ”Vägens hjältar”.

– Signe har varit med mig sedan hon var nio veckor. När man är med om otäcka olyckor och traumatisk­a upplevelse­r är det skönt att ha någon att prata med, säger Berra.

Han arbetade som bilmekanik­er och larmoperat­ör innan han började jobba extra som bärgare. Sedan var han fast.

– Jag ruttnar ibland, men påminns gång på gång att jag faktiskt trivs som fisken i vattnet. Jag är lite som MacGyver – en problemlös­are på plats – och det är charmen med det här yrket. Det är ett livsval.

Att vara med i realityser­ien har gett såväl en nytändning som nya arbetsuppg­ifter. Han tycker om att prata med journalist­er och delta i evenemang.

– Jag är öppensinni­g och öppenhjärt­ig och kan inte låta bli att prata med folk. Förr skulle alla ungar bli lokförare, nu vill de bli bärgare. De står i kö för att kramas, ta en selfie och prata om bärgarbila­r, säger Berra och skrattar gott.

 ??  ?? GÄLLER ATT HÅLLA SIG LUGN ”När jag kommer till olycksplat­sen försöker jag vara väldigt lugn, iklä mig den vänliga minen och se den andra människan”, säger bärgaren Berra Silwing.
GÄLLER ATT HÅLLA SIG LUGN ”När jag kommer till olycksplat­sen försöker jag vara väldigt lugn, iklä mig den vänliga minen och se den andra människan”, säger bärgaren Berra Silwing.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden