TV Tidningen

”Det var sagor för vuxna”

Rederiet

-

9.10

Repriserin­gen av ”Rederiet” har lett till många glada tillrop.

– Det är först nu som jag förstår hur älskad serien var, säger Ola Forssmed.

”Rederiet” sändes i 318 avsnitt mellan 1992 och 2002. För drygt en månad sedan återvände dramaserie­n till rutan och nu startar den andra säsongen.

– Det som var så fint med ”Rederiet” var att det var sagor för vuxna. Det fanns en känsla av att det aldrig fick ta slut, och när det gjorde det så var det verkligen sorg i Sverige, säger Ola Forssmed.

Hans rollfigur, frisören Micki, gjorde entré först i det hundrade avsnittet och blev snabbt en älskad figur. Mickis kyss med en annan man skapade stora rubriker 1996.

– När jag ser tillbaka så är det skrattreta­nde och nästan lite löjligt, men det var det ju inte då. Jag tror att man ville vara lite i framkant.

Men det var nära att inte bli någon roll för Ola Forssmed.

– Jag har för mig att det från början var tänkt att Micki och hans syster Bella skulle vara två systrar. Men så blev det något mittemella­n, en syster och en homosexuel­l lillebror, säger han och fortsätter:

– Tittarna tyckte om Micki och jag har serien att tacka för mycket.

 ??  ?? Ola Forssmeds rollfigur Micki bröt tabu i svensk tv. SALONG OMBORD Ola Forssmed spelade frisören Micki i ”Rederiet” mellan 1996 och 2002. Tillsamman­s med sin syster Bella (Therese Akraka) drev Micki en salong ombord på fartyget ”Freja”.
Ola Forssmeds rollfigur Micki bröt tabu i svensk tv. SALONG OMBORD Ola Forssmed spelade frisören Micki i ”Rederiet” mellan 1996 och 2002. Tillsamman­s med sin syster Bella (Therese Akraka) drev Micki en salong ombord på fartyget ”Freja”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden