TV Tidningen

”Har varit ett fantastisk­t år”

Min sanning

-

20.00

Världens femte bästa hoppryttar­e, Peder Fredricson, berättar om sin väg till toppen.

Peder Fredricson började rida vid tre års ålder och blev som 20-åring den yngsta svenska OS-ryttaren genom tiderna. Ändå har inte karriärval­et varit helt självklart.

– Ibland pusslas livet ihop på ett sätt som man inte riktigt har tänkt sig. Jag tycker om att måla och är lite av en bohem egentligen. Men nu har livet tagit den här vägen och det är jag väldigt tacksam för.

Fredricson tog hem Jerringpri­set både 2016 och 2017 och nyligen klev hoppryttar­en upp som femma på världsrank­ningen – trots att stjärnhäst­en All in varit skadad hela året.

– Det har varit ett fantastisk­t år för mig. Jag har lyckats med andra hästar och fått göra en resa tillsamman­s med dem. Det har varit väldigt spännande.

Det är tävlingar varje helg och för några dagar sedan fortsatte världscuph­oppningen.

– Jag måste tävla mycket för att hålla mig på den nivån som jag är på nu. Det är stor press och mycket som står på spel, men det ger också en oerhörd kick. Jag vet inte vad som skulle kunna ge samma kick om jag slutade tävla, säger han.

 ??  ?? INGET SJÄLVKLART VAL ”Jag har aldrig riktigt bestämt mig för att verkligen satsa på ridningen. Det har mest rullat på – och visat sig gå ganska bra”, säger Peder Fredricson som är gäst i ”Min sanning”.
INGET SJÄLVKLART VAL ”Jag har aldrig riktigt bestämt mig för att verkligen satsa på ridningen. Det har mest rullat på – och visat sig gå ganska bra”, säger Peder Fredricson som är gäst i ”Min sanning”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden