TV Tidningen

Kändistäta serier på söndag

-

Framför allt glänser Johan Petersson i rollen som sig själv

Det är naturligtv­is ingen tillfällig­het att Kanal 5 alltid visar komediseri­en ”Sommaren med släkten” – start för tredje säsongen söndag 20 januari – just under den mörka vintern. Kyla eller nollgradig­t, snö eller regn, halka eller slask, gör att man blir extra mottaglig för sådant som lättsam humor om livet på sommaren. Miljömässi­gt frossar tv-serien i allting somrigt i den skärgårdsi­dyll där allting utspelas. Där tillbringa­r två syskon ( Peter Magnusson, Christine Meltzer) och deras

respektive ( Rakel Wärmländer, Christophe­r Wagelin) semestern

i föräldrarn­as ( Krister Henriksson, Anki Lidén) sommarstug­a. Det uppstår komiska konflikter mellan dem och grannar. Förlagan är en norsk serie. En del är rätt larvigt, en del lyfter skådespela­rna, sammantage­t en underhålla­nde bagatell.

Direkt efteråt sänds ”Helt perfekt”. Humor av ett helt annat slag. Metaskämt med och kring kända skådespela­re som varianter av sig själva. Lite smalare, men betydligt vassare. Framför allt glänser Johan

Petersson i rollen som sig själv, komikern som är ihop med mer seriösa skådespele­rskan Eva Röse. Förhålland­et knakar, även om de döljer det utåt sett. I ett av avsnitten som lagts ut i förväg på Dplay går Eva Röse på dejt med Thomas

Bodström, medan Johan Petersson försöker få Alexandra

Rapaport att backa från att han är den tråkigaste dejt hon varit med om.

Många kända personer dyker upp i gästroller. I säsongssta­rten i Kanal 5 är det Patrik Isaksson, vars hitlåt ”Hos dig är jag underbar” spelar viss roll för handlingen.

Riktig snurr på tittningen har det kanske inte blivit. TV4 konkurrera­r oftast med breda långfilmer, SVT med bra thrillerse­rier. Men för den som vill skratta, åt både enkla och mer avancerade skämt, är denna Kanal 5-timme ett bra alternativ.

 ??  ?? HUMOR DUBBELT UPP Christine Meltzer och Peter Magnusson spelar syskon i den somriga komediseri­en ”Sommaren med släkten”. Direkt efteråt sänds ”Helt perfekt” med Johan Petersson och Eva Röse.
HUMOR DUBBELT UPP Christine Meltzer och Peter Magnusson spelar syskon i den somriga komediseri­en ”Sommaren med släkten”. Direkt efteråt sänds ”Helt perfekt” med Johan Petersson och Eva Röse.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden