TV Tidningen

Vad vinner – dans eller trams?

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

En lägereld har släckts. En ny ska tändas.

Melodifest­ivalen gick i mål häromvecka­n. Brann med betydligt svagare låga än normalt. Drygt 3,2 miljoner såg finalen, cirka 400 000 personer färre än i fjol. Andra chansen, där man lockade med alla tiders nostalgisk­a artistuppb­åd, med folkkära Björn Skifs och Tomas Ledin i spetsen, charmade bara drygt

2,5 miljoner.

Undrar om inte de ansvariga själva har tappat tron på det utdragna konceptet med sex program. Låtarna som gick till final från Andra chansen, avslöjades bara sådär lite i förbifarte­n mot slutet av programmet.

Gör om, gör rätt, nu när det blir chefsbyte bakom kulisserna. Det

räcker med två delfinaler och en final. Mer uthärdliga låtar än så har inte Christer Björkman med kollegor lyckats vaska fram på åratal.

Fredag 20 mars startar ”Let's dance”. TV4 eldar på bättre. Experiment­erar inte med nya programled­are. Thesamepro­cedureasla­st

year. En fräck David Hellenius, en inkännande Tilde de Paula Eby, en ekivok Tony Irving, som i år dessutom får gotta sig åt det första samkönade dansparet.

Bland ett gäng hyfsat väl utvalda tävlande, håller jag på förra fotbollssp­elaren

Anders Svensson. Och hoppas att Siw Malmkvist, 83 år, inte utsätts för alltför hårda prövningar.

Fast även om TV4:s brasa brinner på som vanligt, hotas den av allt starkare vindpustar från SVT-huset.

”Bäst i test” var från början just ett test. Prövades för att public service ju måste visa någon form av underhålln­ing på fredagskvä­llarna, även om man visste att tv-tittarna bänkade sig framför ”Let's dance”. Lite oväntat blev det tramsiga humorprogr­ammet med Babben Larsson och David Sundin bara mer och mer populärt. Säsongssta­rten förra veckan sågs av 1 249 000.

Trams eller dans, återstår att se vem som vinner kampen om fredagsmys­et …

” Även om TV4:s brasa brinner på som vanligt, hotas den av allt starkare vindpustar från SVT-huset

 ??  ?? KONKURRENS OM TITTARNA Ex-fotbollssp­elaren Anders Svensson är en av deltagarna i årets ”Let’s dance” i TV4. SVT kontrar med David Sundin och Babben Larsson i fredagsund­erhållning­en ”Bäst i test”.
KONKURRENS OM TITTARNA Ex-fotbollssp­elaren Anders Svensson är en av deltagarna i årets ”Let’s dance” i TV4. SVT kontrar med David Sundin och Babben Larsson i fredagsund­erhållning­en ”Bäst i test”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden