TV Tidningen

Bra på att spela sig själva

- JAN- OLOV ANDERSSON

Det är inte lätt att bli klok på varför just medieparet Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari ständigt återkommer

i rutan.

Kanske för att har man en gång sålt in ett vinnande tv-koncept och blivit lite halvkändis­ar på grund av det, så ger det ringar på vattnet så att man kan fortsätta göra samma sak. Kanske också för att de känner rätt SVT-chefer. Och för att defaktiskt har viss utstrålnin­g och

är rätt bra på att spela sig själva framför tv-kamerorna.

Inte är det för att de den här gången har någon speciellt originell idé. ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” – start i SVT1 torsdagen den 2 april, då alla åtta avsnitten även

läggs ut på SVT Play – hade knappast blivit av om inte den

danska bonderøven Frank

Ladegaard Erichsen under många säsonger visat att en programser­ie om folk som vill leva på ett gammaldags sätt, nära naturen, med självhushå­llning på en bondgård, kan bli en tittarsucc­é.

I SVT sänds programmet med titeln ”Hundra procent bonde”.

Här är upplägget att Kalle och Brita alltså länge drömt om att byta liv, att lämna all ångest och stress i stan och flytta till landet.

Jojo. Vad kom först? Flytten till landet eller tv-konceptet om en flytt till landet?

Trots att de har ringa erfarenhet av sådant, köper de bondgård, börjar renovera, skaffar djur och får dessutom ännu ett barn längs vägen.

För mig är det småroligt och på något sätt lite rogivande att följa, enligt mottot ”Skönt, jag slipper sköta en bondgård!”.

Har sett två avsnitt. Svagt i ett public service-program att pengar inte ens nämns. Bara traktorn som tydligen ingick i köpet av gården är väl värd någon halv miljon. Hur har de råd?

Kanske är Kalle och Brita lika bra på att fakturera SVT, som de är på att sälja in sina tv-koncept …

Vad kom först? Flytten till landet eller tv-konceptet?

 ??  ?? FRÅN STAN TILL LANDET I en ny programser­ie får tittarna följa paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström, kända från flera tidigare SVT-produktion­er, när de flyttar till en bondgård.
FRÅN STAN TILL LANDET I en ny programser­ie får tittarna följa paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström, kända från flera tidigare SVT-produktion­er, när de flyttar till en bondgård.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden