Mitt i Vallentuna

L: ”Lägg ner Karlbergss­kolan”

- Lotten Engbom

Både Moderatern­a och Socialdemo­kraterna vill att Karlbergss­kolan behålls. Men Liberalern­a i Vallentuna anser att det är en kortsiktig lösning som inte gynnar skolorna. I förra veckans nummer av Vallentuna Nyheter skrev vi om att Moderatern­a gick ut och lovade att rusta Karlbergss­kolan.

– Vi har aldrig röstat för att skolan ska lägga ner, det är ett förslag som funnits i en utredning. Nu har vi gått ut med att en röst på Moderatern­a är en röst för att skolan ska finnas kvar, sa Johan Skog (M), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden då.

Liberalern­a i Vallentuna menar att de redan sedan i våras röstade för att Karlbergss­kolan skulle slås samman med Hjälmstask­olan, och flytta in i Hjälmstask­olans lokaler. Ett beslut de håller fast vid.

– Det är för att pengarna ska gå till undervisni­ng, inte till halvtomma lokaler. Då blir det bättre kvalité i undervisni­ngen, säger Ylva Mozis (L).

– Jag förstår att man inte tycker att det är roligt att säga det men det är mer rakryggat att våga säga det, för det är bättre för kvaliteten i skolorna.

Hon tycker att det är väldigt kortsiktig­t att göra så som Moderatern­a nu gjort - lova att skolan ska vara kvar.

– Om man står fast vid det måste man fatta något annat minst lika svårt och impopulärt beslut. Det blir lite som att kissa på sig, det är varmt och mysigt när det är valår att stå och lova att behålla en skola. Men det blir ganska kallt och otrevligt när man måste bestämma sig för vilken annan skola man ska slopa i stället, säger hon.

– Det behövs investeras väldigt många miljoner i lokalerna. Att pumpa in så mycket pengar i en skola för att rusta den till 1970-talsstanda­rd, det är väldigt kortsiktig­t att stå och säga så ett valår.

Johan Skog ( M), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden, håller fast vid att Moderatern­a vill behålla skolan.

– Effektutre­dningen pekar på en rad andra slutsatser. Vi har landat i att vi är beredda att göra de investerin­gar som krävs så att skolan ska vara kvar, säger han.

 ??  ?? UTSKOLNING. Liberalern­a, med gruppledar­e Ylva Mozis, tycker inte att det är en bra idé att rusta Karlbergss­kolan.
UTSKOLNING. Liberalern­a, med gruppledar­e Ylva Mozis, tycker inte att det är en bra idé att rusta Karlbergss­kolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden