Mitt i Vallentuna

Fixa tugget som Obama? – hemlighete­n finns i Norrort

- Maria Svensson

Går det verkligen att sälja ett tuggat tuggummi? Jo kanske om man berättar att den tidigare presidente­n Obama tuggat på det. Det är nämligen precis vad en Täbybo har gjort på blocket.

Det var år 2013 som USA:s dåvarande president Barack Obama var på besök i Stockholm. Flera vägar var avspärrade på grund av hans besök och det var ett stort pådrag i samband med hans vistelse i Sverige.

En Täbybo verkar av en annons på Blocket att döma ha varit lite extra lyckosam under denna tid. Via annonsen berättar nu Täbybon om hur hen hittade fyndet.

” Vid avspärrad motorväg… Obama på stadsbesök, the Beast kommer. Jag ser hur fönstret vevas ned, Obama sprätter iväg sitt tuggummi… som studsar till mig…”.

Säljaren skriver att hen sedan den dagen förvarat tuggummit i en steril kruka samt skickat in en del av tuggummit på dna-prov. Enligt säljaren ska svaret från provet förvåna, men på vilket sätt det förvånar är i skrivande stund dock oklart.

Men smakar det så kostar det. Summan på gummit ligger just nu på 234 579 kronor – ett fynd jämfört med utgångspri­set, som säljaren la på en miljon kronor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? CHEWBAMA…? Säljaren menar att det här är Obamas tuggummi.
CHEWBAMA…? Säljaren menar att det här är Obamas tuggummi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden