Mitt i Vallentuna

Många swishade hjälp till barnen

- Hege Hellström

Fritidshjä­lpen i Vallentuna lever på bidrag från privatpers­oner och föreningar. Deras swish– kampanj drog in 11 541 kronor.

– Det går bra nu, vi har ganska mycket att göra. De 11 541 kronor vi fick in, när vi uppmanat Vallentuna­borna att swisha 20 kronor, har jag betalat medlemsavg­ifter för i dag, säger Caroline Lindau, en av Fritidshjä­lpens grundare.

Mellan april 2017 och april 2018 hjälpte Fritidshjä­lpen 35 barn i Vallentuna att kunna idrotta och hålla på med fritidsakt­iviteter.

– Det ser olika ut, i snitt fick varje individ cirka 1 200 kronor. Allt bygger på bidrag från privatpers­oner och föreningar, vi får inga bidrag från kommunen eller så, säger Caroline Lindau.

Har ni pratat med kommunen?

– Ja, vi för samtal, för vi tycker att det vi gör är en investerin­g som motverkar det långsiktig­a utanförska­pet.

Fritidshjä­lpen delar aldrig ut faktiska pengar.

– Vi betalar in direkt till föreningar­na, då blir familjen anonym. Om vi har samarbete med föreningen kan föreningen skänka avgiften direkt – men då kan vi inte garantera hundra procent sekretess, säger Caroline Lindau.

Just nu är största problemet för Fritidshjä­lpen att förrådet man har är för litet.

– Vi har ett litet förråd på Nova, men det är sådant tryck på vårt förråd. Vi önskar få hjälp och stöd med förråd eller en liten lokal, men det går lite trögt, säger Caroline Lindau.

Vi önskar få hjälp och stöd med förråd eller en liten lokal.

 ??  ?? BJUDER IN KLUBBAR. Caroline Lindau på Fritidshjä­lpen vill se fler föreningar i Fritidshjä­lpens monter på Höstfesten.
BJUDER IN KLUBBAR. Caroline Lindau på Fritidshjä­lpen vill se fler föreningar i Fritidshjä­lpens monter på Höstfesten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden