Mitt i Vallentuna

Hemliga rum på Open House

Det är dags igen för arkitektur­festivalen som ger stockholma­re tillträde till en rad byggnader och rum som vanligtvis hålls stängda för allmänhete­n. Vi har listan.

- Text: Andreas Jennische

Evenemange­t Open House arrangeras varje år i över 40 städer runt om i världen och syftar till att visa upp intressant arkitektur, utan avgift, för medborgarn­a.

I Stockholm kommer allmänhete­n under tre dagar att få guidade visningar till några av Stockholms häftigaste byggnader och platser.

Bland ges chans att besöka arkitektur­nestorn Ralph Erskines berömda lådhus på Ekerö, de lika röda som sneda vinkelboda­rna i Höjdhagen i Gustavsber­g, det lyxiga bostadspro­jektet Lighthouse Stockholm i Nacka och en över 230 kvadratmet­er stor 1700-talslägenh­et i Kristinebe­rgs slott på Kungsholme­n.

Hela 45 programpun­kter finns med på årets festival som pågår 5-8 oktober 2018.

Notera att flera kräver föranmälan! Ordna det via festivalen­s hemsida openhouses­tockholm.se.

 ?? AKRIVFOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? LÅDAN. Arkitekten Ralph Erskines berömda lådhus visas under Open House. KRISTINEBE­RGS SLOTT. 2006 hälsade vi på hos en av hyresgäste­rna som då bodde i Kristinebe­rgs slott.
AKRIVFOTO: ANDREAS ENBUSKE LÅDAN. Arkitekten Ralph Erskines berömda lådhus visas under Open House. KRISTINEBE­RGS SLOTT. 2006 hälsade vi på hos en av hyresgäste­rna som då bodde i Kristinebe­rgs slott.
 ??  ??
 ??  ?? TIPSA VÅR REDAKTÖR Clarence Frenker Telefon: 073-600 69 00 E-post: clarence.frenker@direktpres­s.se
TIPSA VÅR REDAKTÖR Clarence Frenker Telefon: 073-600 69 00 E-post: clarence.frenker@direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden