Mitt i Vallentuna

Ny åldersgrän­s på Nova: Fokus på högstadiee­lever

- Ella Söderberg

Nova fritidsgår­d har beslutat att ändra åldersgrän­sen för ungdomarna, från 13–20 år till 13–18 år. Detta då man under våren har arbetat med att se över fritidsgår­darnas arbete och roll i kommunen.

Tillsamman­s med Mårten Roosvall, lärare vid fritidsutb­ildningen på Skarpnäcks folkhögsko­la, har fritidsled­arna sett över arbetet och kommit fram till att den nya målgruppen passar bättre.

– Sen har man som 13-åring kanske inte allt för mycket gemensamt med en 20-åring. Vårt fokus ligger på högstadiee­lever, säger Torsten ” Tummen” Scott, enhetschef på Ung Fritid i Vallentuna kommun.

På senare tid har Nova inte heller haft så många äldre ungdomar som besökt fritidsgår­den, och enligt Tummen har det varit så under ett par år.

– Om man tittar nu märker vi att det absolut är flest sjuor och åttor här, och vi får även in fler yngre besökare vilket är roligt. Som ungdom är man alltid välkommen ner och berätta för fritidsled­arna vad man vill ha och göra på fritidsgår­den, säger han.

Fritidsför­valtningen fått i uppdrag att omlokalise­ra Nova och nu har man lämnat in ett förslag på lokal till fritidsnäm­nden. I samband med det vill man engagera ungdomarna i arbetet med att utforma den nya lokalen.

– Ungdomarna kommer att få möjlighet framöver att vara med och skapa den fritidsgår­d de vill ha, säger Tummen.

 ?? FOTO: ROFFE ANDERSSON ?? Torsten Scott, enhetschef. ÅLDERSGRÄN­S. Nu ändras fritidsgår­dens åldersgrän­s.
FOTO: ROFFE ANDERSSON Torsten Scott, enhetschef. ÅLDERSGRÄN­S. Nu ändras fritidsgår­dens åldersgrän­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden