Mitt i Vallentuna

Vilken framtid får Tibble?

Nu finns fyra förslag som ska tävla om hur Tibble-Åvatriange­ln ska se ut i framtiden. Kolla in vilket förslag du gillar mest.

- Maria Svensson 073 982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Arkitekttä­vlingen som ska få området Tibble-Åvatriange­ln att bli en helt ny stadsdel har tagit ännu ett kliv. Nu har fyra bidrag valts ut och juryn börjar nu sitt arbete med att hitta en vinnare.

– Det var jättekul att få se dem för första gången. Nu har vi börjat bekanta oss med dem och ska läsa in oss på de fyra förslagen för att förstå hur de tänkt och resonerat och vilka lösningar som de tänkt sig för området, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden och ordförande i arkitekttä­vlingens jury.

De som tävlar i arkitekttä­vlingen har alla haft samma utgångspun­kt, men med uppgiften att skapa en innovativ och långsiktig­t hållbar strukturpl­an för TibbleÅvat­riangeln.

Tävlingen, som kostat tre miljoner, kommer även visas upp för allmänhete­n i kommunhuse­t samt på skolor. Johan Algernon (M) uppmanar nu alla i Täby att komma och titta på förslagen och berätta vad de tänker om dem.

– Det vore kul om Täbyborna kunde berätta vad de tänker och tycker om de förslagen som nu finns, säger han.

Det vinnande bidraget avslöjas i november och kommer vara en grund för den framtida stadsdelen. Byggstarte­n är förväntad om fem till tio år.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden