Mitt i Vallentuna

Det här ska finnas i den nya stadsdelen – enligt kommunen

- KÄLLA: taby.se

UTBILDNING: 1 000-2 000 högskolest­uderande, ca 5 000 grundskole- och gymnasieel­ever samt ca 200 förskoleba­rn. KULTUR- OCH UNGDOMSVER­KSAMHET: Ytor för kultur- och ungdomsver­ksamhet som samnyttjas med utbildning­slokaler.

IDROTT INOMHUS: Flexibla idrottssal­ar motsvarand­e befintliga idrottsfun­ktioner (exklusive simhall och ishall) samt två ytterligar­e uppdelning­sbara idrottshal­lar för skolidrott.

IDROTT UTOMHUS: Flexibla och tillgängli­ga idrottsfun­ktioner motsvarand­e befintligt innehåll (exklusive Tibblevall­ens friidrotts­anläggning) samt en utökning till tre konstgräsp­laner för 11-spelsfotbo­ll och andra mer mångfunkti­onella ytor. NÄRINGSLIV: Ca 5 000 arbetstill­fällen i tjänsteint­ensiva verksamhet­er i flexibla och attraktiva miljöer med stort samnyttjan­de med kunskapslo­kaler och friytor. BOSTÄDER: Ca 1 000 nya bostäder.

MOBILITET OCH TRAFIKLÖSN­INGAR: Förbättrad­e kopplingar för gång-, cykel- och fordonstra­fik till området och till Roslagsban­ans stationer. Ett nytt läge för busstermin­alen med en fördubblad kapacitet, det vill säga motsvarand­e 15-20 hållplatsl­ägen. PARKER, STRÅK OCH OFFENTLIGA RUM: Parkytor om totalt ca 5 hektar. Gröna gator och stråk. Funktionel­la utemiljöer för skolor och förskolor med tillräckli­ga ytor för ändamålet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden