Mitt i Vallentuna

Här gäller gravallvar om höstens hiskelighe­ter

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

I Åby Ängar gällde det att vara modig om man gick bus eller godis. För Aracelli M. Ramos har inte snålat på utsmycknin­gen av sitt hus. – Vi brukar göra det här, men vi är nyinflytta­de i Vallentuna sedan februari, så i år är första året, berättar Aracelli.

Hon berättar att både halloween och jul är två högtider hon håller nära.

– Jag är latinameri­kan och har vuxit upp med att halloween är en viktig högtid. Man tänker på de döda, tänder ljus och går till graven.

Aracelli berättar att hen- nes hus sticker ut i området, men att vissa grannar har karvat lite pumpor och pyntat de med.

– Jag tror det kommer bli allt vanligare. Det är kul och roligt för barnen att få se något annat, säger hon.

Gäller att vara utklädd

I en lokal Facebookgr­upp la hon ut bilder på sitt läskiga hem och skrev att alla utklädda barn och vuxna var välkomna förbi under veckan som var.

– I lördags (förra lördagen, reds. anm) kom barnen från grannhusen, vi får se om det kommer några fler. Vi ser till att ha godis hemma, men regeln är att man måste vara utklädd när man kommer, säger hon.

Hon berättar att en mamma som skulle skjutsa sin son till en halloweenf­est i helgen körde en omväg förbi hennes hus för att visa pyntet. Andra har också sagt att huset ser häftigt ut.

– Jag är make up- artist och tycker om att sminka och klä ut mig. Men ett år råkade jag nog skrämma några barn lite väl mycket, säger hon och skrattar.

Till julen har hon inte hunnit tänka ut hur de ska smycka huset, men något lär det bli lovar hon.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SMINKADE. Aracelli M. Ramos gillar att klä ut sig – här är hon och en vän utklädda till Hjärter Dam och Alice i Underlande­t.
FOTO: PRIVAT SMINKADE. Aracelli M. Ramos gillar att klä ut sig – här är hon och en vän utklädda till Hjärter Dam och Alice i Underlande­t.
 ??  ??
 ??  ?? MEN RABATTEN ÄR SIG … LIK? Det gäller att vara modig när man ska gå bus eller godis i Åby Ängar.
MEN RABATTEN ÄR SIG … LIK? Det gäller att vara modig när man ska gå bus eller godis i Åby Ängar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden