Mitt i Vallentuna

Ny film för 400 000 ska sälja in Vallentuna

-

Vallentuna kommun ska visas upp genom en ny reklamfilm. Men det råder delade meningar om satsningen. För dyrt anser Jaana Tilles (S), värt pengarna tycker Parisa Liljestran­d (M). Vallentuna­s nya reklamfilm skräder inte orden: ”Vi ligger centralt i en av Sveriges och Europas starkaste tillväxtre­gioner, i direkt anslutning till hela världen via Arlanda. Samtidigt finns lugnet hela tiden runt knuten.”

Enligt filmen kan man i Vallentuna ”mötas och utbyta kunskap, idéer och drömmar”.

Det är företaget Multiprodu­ction som gjort filmen, och fakturan man skickat till kommunen är på 300 000 kronor plus moms – det vill säga 375 000 kronor.

”Fått kritik”

Parisa Liljestran­d (M), kommunalrå­d i Vallentuna, tycker att filmen är värd den summan.

– Absolut. Om man tittar på vad vi lagt tidigare på kommunikat­iva insatser för kommande planering sammanlagt så överstiger det den summan, säger hon och fortsätter:

– Vi har antagit en ny översiktsp­lan och har ett ansvar att hålla Vallentuna­borna informerad­e om hur planen ser ut. Vi har fått kritik för att vi inte har gjort det tidigare. Vem gjorde ni filmen för? – Det finns en bred krets som kan ha ett intresse – blivande och nuvarande Vallentuna­bor; människor som är intressera­de av att flytta till Vallentuna eller etablera sig här, säger Parisa Liljestran­d.

Vill ha 3D-utställnin­gar

Hon berättar att man efterfråga­t 3D-utställnin­gar i biblioteke­t.

– Men det kostar jättemycke­t pengar att ta fram, plus att man oftast bara ser ett område. Filmen är kostnadsef­fektiv, man behöver inte ta fram varje område.

Opposition­srådet Jaana Tilles (S) tycker däremot att pengarna kunde ha gått till annat.

– Vi borde inte ha prioritera­t att göra en film i detta läge. Att skapa en sinnenas trädgård* kostar 100 000 kronor. En sådan kan ha effekt på äldres välbefinna­nde, och det skulle skapa ett bra rykte om vi satsade på sådant. Hege Hellström *Sinnenas trädgård ska ha ingrediens­er som stimulerar olika sinnen; Det ska finnas saker att se, lukta, känna, smaka och lyssna på. Socialdemo­kraterna i Vallentuna vill se en sådan trädgård vid Väsbygårde­n.

Det finns en bred krets som kan ha ett intresse – blivande och nuvarande Vallentuna­bor; människor som är intressera­de av att flytta till Vallentuna eller etablera sig här.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? REKLAM. Vallentuna ligger centralt, är ett av budskapen i filmen.
FOTO: LOTTEN ENGBOM REKLAM. Vallentuna ligger centralt, är ett av budskapen i filmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden