Mitt i Vallentuna

Strategin: In med Vallentuna från periferin

Vallentuna ska inte räknas som periferi, utan som mitten. Det är målet med PR-gurun Per Schlingman­ns arbete, enligt kommundire­ktör Victor Kilén.

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

Vallentuna Nyheter skrev i förra veckan om att kommunen anlitar pr-gurun Per Schlingman­n för en halv miljon kronor för att putsa på Vallentuna­s varumärke. Efter det hörde kommunikat­ionschefen Henrik Kelfve och kommundire­ktören Victor Kilén av sig till tidningen för att få ge sin syn på pr-avtalet.

– Vad vi vill göra är att flytta Vallentuna från periferin till mitten. Visa att vi ligger nära Arlanda och Uppsala, säger Henrik Kelfve.

Nya allianser

Victor Kilén säger att det handlar om att lägga upp strategier.

– Hur ska vi kunna skapa allianser? Vilka andra myn- digheter och opinionsbi­ldare kan vi kroka arm med för att påverka andra beslutsfat­tare att stötta vår process.

Ett konkret resultat av Per Schlingman­ns arbete är att Vallentuna kommun ska ordna ett seminarium på Arlanda, ”Arlandareg­ionen – Navet i Skandinavi­en”. Flera kommunalrå­d, företrädar­e från näringsliv­et, riksdagsle­damöter och media är inbjudna.

– Det kommer att vara en bit över 200 personer. Vi har kommunmini­stern som talare, och Jakob Wallenberg. Och det här har Vallentuna arrangerat. Vi hade inte klarat det själva, säger Victor Kilén.

Kalaset på Arlanda går på cirka 75 000 kronor, men den summan på tio parter, nio kommuner och Swedavia.

Behövs konsulter

Victor Kilén hoppas att det bara ska behövas konsulter under en kortare tid.

– Vi ser det här som en injektion, någon som hjälper oss att lägga fram strategin. Målsättnin­gen är att kunna ta hem det här och driva arbetet själva. Om vi framåt ser ett mer stadigvara­nde behov kommer en regelrätt upphandlin­g om ramavtal att genomföras, säger Victor Kilén.

Vi ser det här som en injektion, någon som hjälper oss att lägga fram strategin.

 ??  ??
 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? FUNDERSAM. Vallentuna­s kommundire­ktör, Victor Kilén, under ett möte med kommunfull­mäktige i somras.
FOTO: ROLF ANDERSSON FUNDERSAM. Vallentuna­s kommundire­ktör, Victor Kilén, under ett möte med kommunfull­mäktige i somras.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden