Mitt i Vallentuna

Framtiden hänger på att vi kan dela på våra resurser

- Anonym

Jag noterade en artikel om lönerna för de högsta cheferna i Täby och Vallentuna. Ni nämnde också riksdagsle­damöternas löner som var 64 700 kronor i månaden.

När vi fick enkammarri­ksdagen på 70-talet ansåg lönesättar­na att ledamötern­as löner borde ligga på samma nivå som gymnasielä­rarnas. Det har hänt en del sedan dess. När jag slutade som lärare på ett gymnasium i Stockholm för ett par år sedan låg min lön strax över 30 000 kr. Hade jag land hade jag fått mellan 50 000-70 000 i månaden. Så kan vara!

Notera att lärarna är de enda vuxna som ungdomarna och barnen möter regelbunde­t under sin uppväxt förutom föräldrarn­a. De är med andra ord en nyckelgrup­p för framtiden.

I dagens ETC kan man läsa om hur lönespridn­ingen ser ut och hur landet slits isär. ”Det stora samarbetet” fungerar sämre om vi inte delar på resurserna. Alla är beroende av att vi utför våra dagliga gärningar. Någon har skrivit en bok om P. G. Gyllenhamm­ar med titeln OBEROENDE ÄR STARK. Undrar om P.G skulle kunna utföra en kranskärls­operation på sig själv?

När vi fick enkammarri­ksdagen på 70-talet ansåg lönesättar­na att ledamötern­as löner borde ligga på samma nivå som gymnasielä­rarnas. Det har hänt en del sedan dess. bott i Luxemburg hade lönen legat närmare 100 000 kronor och i Tysk-

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden