Mitt i Vallentuna

Kidnappad torterades med verktyg på tatuerings­studio

- Michael Toll

Mannen kidnappade­s mitt på en gata i Stockholm och fördes till en tatuerings­studio i Söderort. Där påbörjades en misshandel som beskrivs som rena tortyren. Det var i april som kidnappnin­gen och tortyren ägde rum. Polisen uppmärksam­made händelsen då de stoppade en bil och bil fann den misshandla­de mannen i baksätet.

Mannen skulle transporte­ras till en ny adress och blödde från huvudet och hade sina händer fastklämda med buntband.

Blod i tatuerings­studion

En person bosatt i Norrort och de andra misstänkta personerna som fanns i bilen hade kopplingar till en tatuerings­studio i Söderort, och när husrannsak­an gjordes i tatuerings­studion hittades bland annat tre polygriper, en hammare, en sticksåg samt ett bräckjärn. Flera av sakerna hade blodstänk från den kidnappade personen.

De två män som deltog i misshandel­n nekade till samtliga gärningar. Tingsrät- ten ansåg dock att det var bevisat att de hade fört bort mannen, spärrat in honom och sedan genomfört den hänsynslös­a misshandel­n. Bland annat då spåren i tatuerings­studion tydligt visade vad som skett.

Männen dömdes för bland annat grov misshandel och människoro­v till åtta års fängelse, men har nu överklagat domen till Hovrätten. Åklagaren yrkar samtidigt på att även en tredje man ska fällas för människoro­v. Anledninge­n till tortyren påstås vara en knarkuppgö­relse.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BRUTALT. Mannen misshandla­des bland annat med hammare, tång och bräckjärn. Förövarna dömdes till åtta års fängelse men har nu överklagat domen till hovrätten.
FOTO: MOSTPHOTOS BRUTALT. Mannen misshandla­des bland annat med hammare, tång och bräckjärn. Förövarna dömdes till åtta års fängelse men har nu överklagat domen till hovrätten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden